region-ostergotland

Jobba på vårdcentral

En kvinna med glasögonen uppskjutna i pannan ser fundersam ut

Tycker du om ett omväxlande arbete där du jobbar nära våra invånare och kan göra skillnad för deras hälsa varje dag? Då tror vi att du kommer att trivas på någon av Region Östergötlands vårdcentraler. Välkommen att jobba med oss!

Gör skillnad för invånarnas hälsa

I Region Östergötland arbetar 33 vårdcentraler tillsammans för att ge länets invånare bästa möjliga vård. Vi söker kollegor som är intresserade av ett omväxlande arbete i en nytänkande organisation.

Hos oss jobbar du nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa varje dag. Här möter du personer med olika behov, bakgrund och förutsättningar, på våra mottagningar, i deras hem eller via digitala tjänster. Hos oss hittar du ett arbete med stor variation och omväxling, och med stora valmöjligheter för att passa dig och din livssituation.

Vård genom livet

Vårdcentralen erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn och ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

På vårdcentralerna finns läkarmottagning, telefonrådgivning, distriktssköterskemottagning och BVC. Vi har en rad specialistmottagningar, bland annat diabetes, astma, dietist, inkontinens och samtalsmottagning för psykisk ohälsa.

Kompetensutveckling och forskning

Som medarbetare på någon av Region Östergötlands vårdcentraler ges du möjlighet att utveckla din kompetens i takt med att arbetsuppgifterna förändras. Du ges möjlighet att bedriva förbättrings-, utvecklings- och forskningsarbete. Med olika insatser stöttar vi dig inför och under din forskarutbildning, likväl som under fortsatt forskning.

Idag har vi cirka 140 ST-läkare anställda i primärvårdscentrum varav runt 120 av dem jobbar på våra vårdcentraler och vi erbjuder cirka 25 ST-tjänster om året.

Utbildningstjänster, VFU och praktikplatser

Vårt mål är att varje år erbjuda minst tio utbildningstjänster till distriktssköterskeutbildningen. Det innebär att du kan specialistutbilda dig samti­digt som du behåller din lön. På så sätt behöver du inte ta studielån eller göra avkall på de ekonomiska delarna i ditt privatliv. Du kan studera på heltid eller studera och arbeta på halvtid.

Vi tar emot 102 sjuksköterskestudenter och cirka 30 distriktssköterskestudenter på verksamhetsförlagd utbildning, VFU, varje år. Vi erbjuder även praktikplats till elever från vårdadministratörs - och undersköterskeutbildningar.

Syftet är att stimulera alla medarbetare att vårda sina kunskaper och stärka viljan att ständigt gå vidare i ett livslångt lärande.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Sök jobb hos oss

Glad kvinna i blå sjukhusskjorta sitter i en gemenskap med kollegor

Här hittar du alla lediga jobb inom Region Östergötland. Varmt välkommen med din ansökan!

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier