region-ostergotland
Tre personer som står i ett laboratorium.

Att jobba hos oss

Välj var du vill jobba - personligt och nära eller högspecialiserat och större. Region Östergötland rymmer både det högspecialiserade universitetssjukhuset och den lilla mottagningen i närsjukvården. Vården har en hög kvalitet – det visar patientenkäter, öppna jämförelser och olika rankinglistor. 

Hitta det du trivs med

I en av Sveriges mest intressanta och expansiva regioner kan du få en kombination av det bästa – både när det gäller arbete och boende. Du kan välja det stora, avancerade om det lockar dig eller det lilla om du känner att det passar bättre. Bo i en stuga på landet, i ett hus nära havet eller mitt i en myllrande universitetsstad.

Vi finns i hela Östergötland

Region Östergötland har verksamhet i hela Östergötland, med bland annat vårdcentraler och tandvård i alla kommuner. Vi har tre sjukhus: Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala. I Finspång finns vårdcentrum, en pionjär för framtidens nära vård.

Vi i Region Östergötland jobbar nära tillsammans med Linköpings universitet, som har utbildning och forskning inom ett antal spjutspetsområden.

Många olika kompetenser behövs

I Region Östergötland finns fler än 100 olika yrken. Så även om du inte vill jobba direkt i vården så finns det något för dig.

Bland våra 14 000 medarbetare finns IT-tekniker, medicintekniker, verksamhetsutvecklare, jurister, projektledare och HR-specialister. Bara för att nämna några.

Sveriges fjärde största län

I Östergötland bor 470 000 människor. Här finns storstad och landsbygd, skärgård och skogsbygd. Det finns ett starkt näringsliv och variationsrikt kulturliv.

I en av Sveriges mest intressanta och expansiva regioner kan du få en kombination av det bästa – både när det gäller arbete och boende.

Länet har tretton kommuner. Mer än hälften av länsinvånarna bor i Linköping eller Norrköping, som ligger ungefär fyra mil från varandra.

Senast uppdaterad

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier