region-ostergotland
En kvinna utför operation i en sjukhussal

Att jobba hos oss

Välj var du vill jobba - personligt och nära eller högspecialiserat och större. Region Östergötland rymmer både det högspecialiserade universitetssjukhuset och den lilla mottagningen i närsjukvården. Vården har en hög kvalitet – det visar patientenkäter, öppna jämförelser och olika rankinglistor. 

Hitta det du trivs med

I en av Sveriges mest intressanta och expansiva regioner kan du få en kombination av det bästa – både när det gäller arbete och boende. Du kan välja det stora, avancerade om det lockar dig eller det lilla om du känner att det passar bättre. Bo i en stuga på landet, i ett hus nära havet eller mitt i en myllrande universitetsstad.

Vi finns i hela Östergötland

Region Östergötland har verksamhet i hela Östergötland, med bland annat vårdcentraler och tandvård i alla kommuner. Vi har tre sjukhus: Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala. I Finspång finns vårdcentrum, en pionjär för framtidens nära vård.

Vi i Region Östergötland jobbar nära tillsammans med Linköpings universitet, som har utbildning och forskning inom ett antal spjutspetsområden.

Två män står framför en stor digital skärm som visar skelettdelar

Många olika kompetenser behövs

I Region Östergötland finns fler än 100 olika yrken. Så även om du inte vill jobba direkt i vården så finns det något för dig.

Bland våra 14 000 medarbetare finns IT-tekniker, medicintekniker, verksamhetsutvecklare, jurister, projektledare och HR-specialister. Bara för att nämna några.

Sveriges fjärde största län

I Östergötland bor 470 000 människor. Här finns storstad och landsbygd, skärgård och skogsbygd. Det finns ett starkt näringsliv och variationsrikt kulturliv.

I en av Sveriges mest intressanta och expansiva regioner kan du få en kombination av det bästa – både när det gäller arbete och boende.

Länet har tretton kommuner. Mer än hälften av länsinvånarna bor i Linköping eller Norrköping, som ligger ungefär fyra mil från varandra.

En man och en kvinna står i en sjukhuskorridor. De ser avslappnade ut och pratar med personer som inte syns i bilden.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier