region-ostergotland

Arbeta med IT och medicinsk teknik

Vill du arbeta i en av Östergötlands största IT-miljöer? Region Östergötland erbjuder IT-jobb med stora utvecklingsmöjligheter, där du gör nytta för människor på riktigt.

Vi hjälper vården att fungera

I Region Östergötland förvaltar och utvecklar vi över 500 IT-tjänster och 300 medicintekniska system, som gör att hälso- och sjukvården och alla andra verksamheter kan fungera – dygnet runt.

Vi har en av de största IT-infrastrukturerna i Östergötland med 1 600 servrar och ett nätverk med över 40 000 enheter. Inom medicinsk teknik ansvarar vi för drygt 60 000 medicintekniska produkter på sjukhus, vårdcentraler och folktandvårdskliniker.

Jag är systemvetare i grunden och började på Region Östergötland för över tio år sedan, som tekniker för integrationsplattformen. Då visste jag inte hur många roller det faktiskt finns i organisationen. Men genom åren har jag haft olika tjänster, fått möjlighet att utbilda mig internt och verkligen hittat det jag brinner för. Jag har valt att jobba i Region Östergötland för att det är en viktig verksamhet och man får verkligen chansen att växa här. Jag har hittat det jag vill jobba med, det känns bra i hjärtat.

Madelene Forzén, kvalitetsansvarig IT

Vad kan vi erbjuda?

I Region Östergötland hittar du en utmanande IT-miljö som ligger långt framme tekniskt sett. Här får du en trygg och stabil arbetsgivare, där du kan arbeta långsiktigt och får ta ett stort ansvar.

Och det kanske viktigaste av allt; ditt jobb är avgörande för att läkare, sjuksköterskor och alla andra ska kunna göra sitt jobb. Så att våra invånare och patienter får bra service och en god vård.

Stora möjligheter till personlig utveckling

Johan von Walden om möjligheten att utvecklas i olika roller inom IT. Johan jobbar här för att bidra till nytta för en viktig verksamhet och för den senaste tekniken.

Roller inom IT och medicinsk teknik

Vi har egna systemtekniker för majoriteten av all IT-drift. Inom infrastrukturtjänster finns systemtekniker som är nischade på allt från servervirtualisering och monitorering till databaser, lagring, nätverk, certifikathantering och applikationspaketering.

På utvecklingssidan har vi bland annat olika arkitektroller, användbarhetsdesigners, systemutvecklare, integrationsutvecklare och applikationsspecialister. Inom medicinsk teknik arbetar vi både med hårdvara och mjukvara, med roller som exempelvis supporttekniker, systemtekniker, tekniska systemförvaltare, arkitekter, medicintekniker och medicintekniska ingenjörer.

Jag jobbar som tjänsteägare för olika IT-tjänster inom digitala möten. I min grupp hjälper vi verksamheterna med digitala möten och konferensrum, allt från presentationsskärmar till mikrofoner, högtalare och styrsystem. Sedan ansvarar vi för hela leveransen och även support. Som många andra hade jag nog lite fördomar om offentlig verksamhet innan jag kom hit. Men jag märkte att de fördomarna inte stämde. Region Östergötlands IT-avdelning vågar innovera, vågar utmana rutiner och vågar förändra saker. Folk trivs här och då blir det en bra miljö där man vill förändra tillsammans.

Robert Juthe, tjänsteägare distansmöten

Utvecklas hos oss

Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas. Vill du byta jobb har du många roller att välja på, och du har stora möjligheter att gå vidare till ledarroller av olika slag.

Inom IT och medicinsk teknik i Region Östergötland finns allt från yngre personer med gymnasieutbildning till seniora medarbetare med universitetsstudier. Många av våra medarbetare har börjat i supporten eller med leverans av utrustning och arbetat sig vidare till mer ansvar.

Vi prioriterar utbildning och självstudier och vi uppmuntrar till vidareutveckling och rörlighet inom vår verksamhet.

Det bästa med mitt jobb är att Region Östergötland är en så stor organisation, där det finns så mycket människor och många spännande saker att ta sig an. Både tekniska lösningar och arbetssätt, det finns alltid saker att förbättra.

Robert Juthe, tjänsteägare distansmöten

Viktigt att få göra skillnad för människor

Magnus Stjersten har ett varierat uppdrag med nätverket där ingen dag är den andra lik. Stort eget ansvar och spännande att få arbeta i Östergötlands största nät.

Möt fler av våra medarbetare inom IT och medicinsk teknik Länk till annan webbplats..

Våra områden

Inom IT och medicinsk teknik i Region Östergötland finns det många olika områden du kan jobba med.

Förstalinjen IT är den första kontaktytan när Region Östergötlands medarbetare behöver hjälp och stöd i IT-frågor. Här arbetar supporttekniker med användarstöd, felanmälningar och beställningar av IT-tjänster. Förstalinjen IT hanterar varje år närmare 100 000 ärenden från Region Östergötlands alla verksamheter.

Ett jobb som supporttekniker är en bra utgångspunkt för IT-intresserade personer som vill starta en yrkesbana eller bredda sig inom IT. Det finns ett nära samarbete mellan olika områden i IT-organisationen som öppnar dörrar för vidareutveckling.

Region Östergötland har över 1 600 servrar som våra IT-medarbetare dagligen monitorerar, hanterar och optimerar. För att knyta ihop alla verksamheter har vi ett nätverk med 300 mil nätverkskabel som innehåller över 1500 switchar och 4800 trådlösa accesspunkter.

Region Östergötland har idag över 20 000 datorer som har höga krav på driftsäkerhet; en vanlig dag i vården är mer än 12 000 personer beroende av vår applikationsvirtualisering. För att allt ska fungera jobbar våra systemtekniker med optimering, felsökning, design, dokumentation och förändringshantering.

Inom området utvecklingsförvaltning jobbar vi med förvaltning av användarnära tjänster och drift av plattformstjänster utifrån ett tekniskt perspektiv. Här finns verksamhetsutvecklare, applikationsspecialister, tekniska förvaltare, uppdragsledare och lösningsarkitekter.

Vi deltar också i utvecklingsuppdrag i regionövergripande projekt, vid mindre uppdrag och tjänsteetableringar. Vi jobbar med Kanbanmetodik för struktur, prioritering och uppföljning.

Inom det här området arbetar medicintekniker, medicintekniska ingenjörer och förvaltningsledare med medicinteknisk utrustning i vården över hela länet. Det kan vara röntgenutrustning, ultraljudsmaskiner, laboratorie- och operationsutrustning eller utrustning som används i hemmiljö.

En stor del av den medicintekniska utrustningen är integrerad med övrig IT-infrastruktur.

I vår systemförvaltning arbetar bland annat systemvetare, ingenjörer, tekniska systemförvaltare, systemtekniker och projektledare med den tekniska förvaltningen av Region Östergötlands alla IT-system. Det handlar om vårdsystem som exempelvis journalsystem, bildsystem och patientövervakning, men också stödsystem som intranät och ärendehanteringssystem.

Arbetet är organiserat i förvaltningsobjekt där flera tekniker gemensamt ansvarar för utveckling och drift mot en viss verksamhet eller profession.

Inom vår applikationsförvaltning jobbar bland annat systemvetare och kognitionsvetare med utveckling av verksamhetskritiska vårdsystem samt digitalisering av arbetssätt och processer för vårdpersonal.

Inom området systemutveckling arbetar lösningsarkitekter, användbarhetsdesigner, systemutvecklare, testare, testledare och tekniska förvaltare för att stötta verksamheterna med nyutveckling och förändringar i webb-baserade IT-system.

Vi arbetar också med drift och förvaltning av utvecklade integrationer. Vi jobbar på uppdragsbasis med webbapplikationsutveckling och integrationsutveckling, både frontend och backend.

Vi arbetar agilt och använder delar av Scrum och Kanban för struktur och uppföljning.

IT-arkitekter och lösningsarkitekter är nyckelpersoner i Region Östergötlands förflyttning mot en informationsdriven och digitaliserad verksamhet. Arkitekterna jobbar framför allt för medicinsk teknik och IT, men har ett helhetstänk och stöttar även andra verksamhetsområden med sin breda kompetens.

Arkitekten arbetar med att ta fram målarkitektur, lösningsmönster och lösningsdesign utifrån verksamhetsbehov och befintliga ramar i regionens existerande IT-tjänster. Arkitekterna rör sig på en strategisk, taktisk och operativ nivå.

Veta mer

Är du intresserad av att få veta mer om hur det är att jobba hos oss? Välkommen att kontakta IT-direktör Henrik Schildt via e-post henrik.schildt@regionostergotland.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Relaterad information

Sök lediga jobb

Här hittar du alla lediga jobb inom Region Östergötland. Varmt välkommen med din ansökan!

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier