region-ostergotland

Universitetssjukhuset i Linköping

Norra entrén på universitetssjukhuset i Linköping

Ett universitetssjukhus där sjukvård, forskning och utbildning möts i moderna miljöer.

Om Universitetssjukhuset

Universitetssjukhuset i Linköping erbjuder diagnostik, konsultation och behandling inom samtliga medicinska specialiteter med undantag för organtransplantation. Här arbetar cirka 6 700 medarbetare, alla med unika kompetenser som samverkar för att erbjuda invånarna en trygg vård av högsta kvalitet.

Högspecialiserad vård

Sjukhuset är ett viktigt nav för högspecialiserad vård och är internationellt framstående inom exempelvis avancerad brännskadevård, hjärtsjukvård, medicinsk bildbehandling och neonatal intensivvård.

Universitetssjukhuset behandlar patienter i behov av högspecialiserad vård från hela sydöstra sjukvårdsregionen där även Region Kalmar och Region Jönköpings län ingår. Här bedrivs även nationell högspecialiserad vård inom områden som neuromuskulära sjukdomar, svåra brännskador och vulvacancer.

Nationell högspecialiserad vård

Stimulerande arbetsplats och akademisk utbildning

Universitetssjukhuset i Linköping är en utvecklande arbetsplats där medicinska framsteg ständigt integreras i vården. Medarbetare, forskare och patienter utformar tillsammans morgondagens vård. Det nära samarbetet med universitetet ger många yrkesgrupper goda förutsättningar att forska.

Samarbete

Universitetssjukhuset i Linköping och Linköpings universitet har ett väletablerat och nära samarbete inom medicinsk forskning och utbildning. Tillsammans satsar vi på en rad strategiska områden för att bidra till utveckling och tillämpning av nya, effektiva diagnos- och behandlingsmetoder.

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier