region-ostergotland

Trygg i rollen som omvårdnadsledare

Som sjuksköterska leder du omvårdnadsarbetet varje dag. För att du ska kunna känna dig trygg i ditt ledarskap erbjuder Region Östergötland programmet Stärka sjuksköterskans roll som omvårdnadsledare.

Möjlighet att utvecklas

Programmet är en möjlighet för dig som sjuksköterska i Region Östergötland att utveckla dina ledarförmågor. På så sätt ökar både din egen och teamets trygghet i det vårdnära arbetet.

Jag gör det här för att jag vill utvecklas som omvårdnadsledare så jag står stark i min roll och känner mig tryggare som ledare.

Molly Thor, intensivvårdssjuksköterska på centrala intensivvårdsavdelningen vid Universitetssjukhuset i Linköping

En kvinna och en man sitter bredvid varandra vid ett bord. De pratar mer varandra.

– Det jag främst tar med mig härifrån är kunskaper hur viktigt det är med ett tydligt ledarskap och att ha en dialog som ger tillit i gruppen. Det har blivit viktigare eftersom vi inte är fasta team på samma sätt längre, säger Azzam Issa, sjuksköterska vid kirurgiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Lära av andras erfarenheter

Områden som tas upp under utbildningen är förmågor för ett effektivt ledarskap, kommunikation, psykologisk trygghet och situationsanpassat ledarskap. Teoripass varvas med gruppdiskussioner.

En kvinna sitter mittemot en man. Hon har en grå kofta på sig och skrattar.

Det ser Åsa Boström, specialistsjuksköterska vid akutpsykiatri mobila omvårdnadsteamet Mjölby/Motala, som mycket givande:

– Man lär sig av andras erfarenheter och även om vi jobbar inom olika områden är utmaningarna desamma.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier