region-ostergotland

Årets landsbygdsstipendiat utsedd

Björn Granstrand, Vadstena, som lyfter fram besöksmål bortom de stora attraktionerna, har utsetts till Årets landsbygdsstipendiat i Östergötland. Priset på 15 000 kronor delas ut i samband med Östgötadagarna i september.

Varje år utser Region Östergötland en landsbygdsstipendiat. Stipendiet – som är på 15 000 kronor – ska ges till en person, företag, förening eller organisation i Östergötland som verkar för bygdens utveckling och har haft betydelse för sin bygd.
Årets stipendium tilldelas Björn Granstrand som arbetar konstnärligt med både text och bild för att lyfta fram besöksmål bortom de stora attraktionerna liksom populära utflyktsmål som har en alternativ historia att berätta. Björn Granstrand står bakom hemsidan Udda utflykter, som är en alternativ reseguide till okända besöksmål i Sverige, med stort fokus på Östergötland. Nyligen startade han också en hemsida på tyska som är en guide till Vadstenatrakten.
Enligt motiveringen till stipendiet arbetar Björn Granstrand ”hårt och helhjärtat med att lyfta fram vår besöksvärda del av landet, både genom hemsida och olika sociala medier”.

”Synnerligen värdig”

– Björn Granstrand är en synnerligen värdig stipendiat som genom sitt innovativa sätt att resa, fotografera och lyfta fram särpräglade platser på sin hemsida Udda utflykter ger glädje för alla som vill besöka egenartade platser, säger Jan Owe-Larsson (M), regionråd och ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Stipendiet delas ut under en ceremoni på Linköpings slott strax innan Östgötadagarna, som genomförs den 7 och 8 september.

Text: kommunikation

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier