region-ostergotland

Årets landsbygdsstipendiat utsedd

Carina Jarhall, Åtvidaberg, ordförande i föreningen Gör Åtvid, har utsetts till Årets landsbygdsstipendiat i Östergötland. Priset på 15 000 kronor delas ut under Östgötadagarna i september.

Varje år utser Region Östergötland en landsbygdsstipendiat. Stipendiet - som är på 15 000 kronor - ska ges till en person, företag, förening eller organisation i Östergötland som verkar för bygdens utveckling och har haft betydelse för sin bygd.
Årets stipendium tilldelas Carina Jarhall som är initiativtagare till och ordförande i föreningen Gör Åtvid. I föreningen samlas upplevelseleverantörer i trakten kring Åtvidaberg och tillsammans arrangerar de besöksnäringsingskonceptet Torsdagsturen. Carina Jarhall är även ordförande i föreningen Bersbo koppargruvor och arbetar där för bevarandet av den historiska gruvbyn, bygemenskap och utveckling av Bersbo till ett besöksmål med visningar och evenemang. Enligt motiveringen till stipendiet är Carina Jarhall ”en person som genom sitt engagemang och sin drivkraft har stor betydelse för sin bygd”.

Mångsidig landsbygdutvecklare

– Carina Jarhall är en engagerad och mångsidig landsbygdsutvecklare och en välförtjänt mottagare av årets utmärkelse som landsbygdsstipendiat, säger Jan Owe-Larsson (M), regionråd och ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Stipendiet delas ut i samband med Östgötadagarna i september.

Text: Cecilia Ottosson

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier