region-ostergotland

Nominera till etikpriset senast 31 december

Etikpriset delas varje år ut till en grupp i Region Östergötland verksam inom hälso- och sjukvården, som medvetet arbetat för att främja gott bemötande och ett etiskt förhållningssätt. Både personer inom Region Östergötland och allmänheten kan nominera kandidater innan ansökningsperioden går ut den 31 december.

Etikpriset instiftades 2018 med syftet att stimulera och synliggöra arbetet med frågor kring etik och bemötande. Pristagaren vinner 75 000 kr och utses utifrån att gruppen har:

• Arbetat medvetet och långsiktigt för att främja bemötande och ett etiskt förhållningssätt gentemot patienter och närstående.
  • Konkret genomfört olika insatser kring etik och bemötande på sin arbetsplats.
  • Är goda förebilder för kollegor och andra medarbetare.

vårdgivarwebben Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om etikpriset och fylla i ett webbformulär för att skicka in din nominering.

Region Östegötlands logotyp

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)