region-ostergotland

Landsbygden bjuder in till höstens Östgötadagar

Vimpel som hänger på ett hus. I bakgrunden syns en äng med gräs

Den 2-3 september är det dags för Östgötadagarna. Region Östergötland arrangerar den årliga höstfesten, som lockar tusentals besökare till den östgötska landsbygden.

Precis som tidigare år utlovas ett fullspäckat program. Mer än 190 företag och föreningar är med och visar vad den östgötska landsbygden erbjuder.

Östgötadagarna är sedan 2001 ett uppskattat höstevenemang i den närproducerade matens och landsbygdens tecken. Arrangemanget brukar locka över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden den första helgen i september. Med hjälp av kartor och flaggor hittar besökarna till gårdsbutiker, hembygdsgårdar, matproducenter, bondgårdar, hantverkare och mycket mer.

Pristagare uppmärksammas

I samband med höstens Östgötadagar delar Region Östergötland ut pris till årets konsthantverkare, årets landsbygdsstipendiat och årets östgötska bakverk.

  • Carina Jarhall, Åtvidaberg, ordförande i föreningen Gör Åtvid, är Årets landsbygdsstipendiat i Östergötland.
  • Hannes Öhman, Vadstena, vid Hannes Woodcraft, är Årets konsthantverkare i Östergötland.
  • Årets Östgötadagsbakverk, Blåbärstrymazarin med brynt smör och citroncheesecake, bakas och serveras under Östgötadagarna. Bakverkets skapare är Sara Ingemansson och Annie Ingemansson på Säbyvikens Bär.

Pristagarna uppmärksammas den 31 augusti vid en ceremoni på Linköpings slott.

Utställare och karta

Det finns digital karta och information om varje företag på www.ostgotadagarna.se Länk till annan webbplats.. Tryckt karta finns att hämta på någon av Östergötlands turistbyråer eller via www.sverigeturisten.se Länk till annan webbplats..

Det stora intresset för Östgötadagarna har gjort att det numera ordnas en motsvarande helg även på våren. Allt som sås och spirar under vårens Östgötadagar, skördas sedan under höstens Östgötadagar.

Text: Kommunikationsenheten

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier