region-ostergotland

Region Östergötland varnar för telefonbedrägerier

Region Östergötland har fått kännedom om misstänkta fall av bedrägerier via telefon. Personer som uppger sig företräda regionen har ringt och uppmanat privatpersoner, i många fall äldre, att boka tider till sjukvården genom logga in med bank-id eller bankdosa.

Regionen Östergötland vill varna för de bedrägeriförsök som förekommit den senaste tiden. I dagarna har flera privatpersoner hört av sig till regionen sedan de kontaktats av personer som uppmanat dem att logga in med bank-id eller bankdosa för att boka tid för exempelvis hälsokontroller eller röntgenundersökningar.

Region Östergötland uppmanar aldrig patienter per telefon att logga in med bank-id för att boka tid, utan kommunikationen sker genom 1177.se eller post (vanlig eller via digital brevlåda).

Bra att känna till är också att Region Östergötlands verksamheter alltid ringer från telefonnummer som börjar med 010-103, 010-104 eller 010-105, följt av fyra siffror.

Personer som kontaktats och misstänker att det rör sig om ett bedrägeriförsök uppmanas att göra polisanmälan och blockera uppringarens nummer.

Text: kommunikationsenheten

Senast uppdaterad

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier