region-ostergotland

Östergötlands innovationsvecka snart här igen

Den 7-13 november fylls Östergötland av event och möten på temat innovation, när East Sweden Innovation Week arrangeras för tolfte gången. En av höjdpunkterna är Innovation Day den 10 november, som i år handlar om cybersäkerhet.

Syftet med Innovation Week är att lyfta och stärka den innovationskraft som finns i Östergötland och samtidigt skapa en arena för utveckling, kompetensförsörjning och konkreta affärer. Veckan arrangeras av Region Östergötland i nära samarbete med Linköpings Universitet, Linköping Science Park, Norrköping Science Park, Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Almi, Länsstyrelsen Östergötland och Östsvenska Handelskammaren.

– Vi har ett starkt innovationsklimat i Östergötland med många framgångsrika, innovativa företag, säger Carina Malmgren, strateg inom området innovation och näringsliv på Region Östergötland. East Sweden Innovation Week är ett sätt att bygga vidare på det, sprida innovationskraften och inspirera fler. Vem som helst är välkommen att delta och lyssna på arrangemangen under veckan.

Brett program

Ett stort antal arrangemang planeras över hela länet under veckan, av en rad olika arrangörer. Det kommer att handla om allt från drönare till biomimik och beräkning av innovationers klimatprestanda. Därutöver blir det aktiviteter som pitchskola, digital klasskamp i innovation, forskningsfestival och matchmaking-event för personer som vill jobba på startup-företag eller inom cybersäkerhet.

– Det är en vecka som verkligen visar på de gemensamma krafterna som finns i regionen. Det finns en stor bredd i programmet, så länge du är intresserad av innovation finns det något för alla, säger Fredrik Larsson, huvudprojektledare för East Sweden Innovation Week.

Innovationsmässa på US

Region Östergötlands enhet Test och Innovation arrangerar, tillsammans med initiativet East Sweden Medtech, en innovationsmässa med föredrag i ett speakers corner den 9 november i Ljusgården vid Norra entrén, US. Under mässan visar olika utställare upp och berättar om innovationer i hälso- och sjukvården, som exempelvis egenmonitorering, drönare, nya lösningar för svårläkta sår och materiallogistik.

Den 10 november arrangeras Innovation Day, en av höjdpunkterna under veckan. Då kommer deltagare från kommuner, företag och innovationsmiljöer att diskutera cybersäkerhet ur olika aspekter. Det stora dragplåstret under dagen är Kjell A Nordström, doktor i ekonomi, och Per Schlingmann, före detta partisekreterare för Moderaterna, med sitt föredrag "Världen förändras – gör du".

– För första gången på tre år kommer vi att kunna arrangera Innovation Day fysiskt och det ska bli oerhört roligt, säger Carina Malmgren. Jag tror att deltagarna kommer att uppskatta möjligheten att träffas och diskutera innovationsfrågor igen.

Ta del av hela programmet Länk till annan webbplats.

Text: kommunikationsenheten

Senast uppdaterad

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

region@regionostergotland.se

Sociala medier