region-ostergotland

Landsbygden bjuder in till årets Östgötadagar

Den 3-4 september är det dags för årets upplaga av Östgötadagarna. Över 190 företag och föreningar bjuder in till denna höstfest och visar upp något av allt som den östgötska landsbygden har att erbjuda.

Det är 21:a året som Östgötadagarna anordnas. Region Östergötland är arrangör och presenterar ett fullmatat program där över 190 företag och föreningar över hela länet deltar. Många av dem har varit med tidigare, men det finns också en hel del som är nya.

Intresset för arrangemanget brukar vara stort. Tidigare år har Östgötadagarna lockat över 100 000 besökare. Med hjälp av kartor och flaggor hittar man till gårdsbutiker, hembygdsgårdar, matproducenter, bondgårdar, hantverkare och mycket mer.

Pristagare uppmärksammade

Inför Östgötadagarna har Region Östergötland utsett årets konsthantverkare, årets landsbygdsstipendiat och årets östgötska bakverk. Pristagarna uppmärksammades den 31 augusti vid en ceremoni på Linköpings slott, där landshövding Carl Fredrik Graf och regionråden Eva Andersson och Julie Tran medverkade.

Årets konsthantverkare är Jack Jakobsson, Ledbergs krukmakeri, och årets landsbygdsstipendiat Arkösunds intresseförening. Även Lina Lundqvist på Rodga säteri, som är kreatör av årets östgötska bakverk Prasselkakan, fick ta emot sin utmärkelse.

Mer information

Det finns digital karta och information om varje företag på www.ostgotadagarna.se Länk till annan webbplats.. Tryckt karta finns att hämta på någon av Östergötlands turistbyråer eller via www.sverigeturisten.se Länk till annan webbplats..

Text: kommunikationsenheten

Senast uppdaterad

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

region@regionostergotland.se

Sociala medier