region-ostergotland

Karl Landergren ny medicinsk direktör i Region Östergötland

Karl Landergren är ny medicinsk direktör i Region Östergötland. Han kommer närmast från en tjänst som hälso- och sjukvårdsrådgivare i Region Kalmar län.

Karl Landergren har lång erfarenhet från olika ledningsfunktioner inom Region Kalmar län. Han har tidigare bland annat varit planeringsdirektör, arbetat i ledningen för den sydöstra sjukvårdsregionen och nu senast varit medicinsk rådgivare och regiondirektörens stöd i hälso- och sjukvårdsfrågor. Till sin profession är han läkare inom kardiologi och invärtesmedicin.

I dagarna har han tillträtt tjänsten som medicinsk direktör i Region Östergötland.

– Det ska bli spännande. Jag har samverkat med Region Östergötland i olika sammanhang, bland annat inom sydöstra sjukvårdsregionen, och ser fram emot att lära känna regionen inifrån och bli en del av den utveckling som sker här. Det är en intressant region med universitet, forskning och utveckling och det finns en bra tradition när det gäller utvecklingen av sjukvården och dess kvalitet. Att bidra i kvalitetsarbetet blir det viktigaste i min funktion som medicinsk direktör, säger Karl Landergren.

– Jag är mycket glad över rekryteringen. Karl Landergren har stor kompetens och erfarenhet och kommer att ha en central roll i det viktiga fortsatta kvalitetsarbetet inom hälso- och sjukvården, säger regiondirektör Krister Björkegren.

Text: kommunikationsenheten

Senast uppdaterad

Region Östegötlands logotyp

Region Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

region@regionostergotland.se

Sociala medier