Region Östergötland

Öppna föreläsningar

I föreläsningsserien Forskning i framkant berättar några av våra forskningsprofiler om det senaste inom sina områden på ett lättillgängligt språk. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla.

Föreläsningarna arrangeras tillsammans med den Medicinska fakulteten på Linköpings universitet sex gånger per år. De hålls alltid på torsdagar, klockan 16.30-17.30 i Hugo Theorell-salen, norra entrén, på Universitetssjukhuset i Linköping.

Porträtt av Marie Löf.

27 februari: Livsstilsappar – vägen till ditt hälsosamma liv?

Numera är det en självklarhet att använda appar i mobilen för att utföra många vardagsuppgifter. Vi sköter bankärenden, köper bussbiljetter, kommunicerar med nära och kära, och hittar lämpliga resvägar – men kan digitala verktyg även användas för att främja god och jämlik hälsa? Hur ser framtidens utmaningar och möjligheter ut?

Professor Marie Löfs forskargrupp utvecklar och utvärderar digitala stöd för att främja hälsosamma matvanor och fysisk aktivitet hos både barn och vuxna. Välkommen att ta del av spännande lösningar och exempel från pågående studier inom mödra- och hälsovård, samt för att främja fysisk aktivitet hos vuxna.

Föreläsare: Marie Löf, professor i näringsfysiologi
Tid: 27 februari, klockan 16.30-17.30
Plats: Hugo Theorell-salen på Universitetssjukhuset i Linköping. Gå in via norra entrén (ingång 7).

Porträtt av Laura Korhonen.

26 mars: Titel och beskrivning kommer 

Föreläsare: Laura Korhonen, professor i barn- och ungdomspsykiatri
Tid: 26 mars, klockan 16.30-17.30
Plats: Hugo Theorell-salen på Universitetssjukhuset i Linköping. Gå in via norra entrén (ingång 7). 

16 april: Titel och beskrivning kommer

Föreläsare: Fredrik Elinder – professor i fysiologi
Tid: ´16 april, klockan 16.30-17.30
Plats: Hugo Theorell-salen på Universitetssjukhuset i Linköping. Gå in via norra entrén (ingång 7).

Se tidigare föreläsningar

Du även se föreläsningarna från Forskning i framkant på webben efteråt. Föreläsningarna publiceras på Youtube cirka en vecka efter att de har ägt rum. Du kan hitta samtliga föreläsningar, ända från 2009. 

Vad är du intresserad av?

Vi planerar ständigt för nya teman kommande termin. Har du önskemål om något särskilt ämnesområde som du skulle tycka är intressant att lyssna till får du gärna skicka ett tips via e-post till oss.

Kontakt

Bild på Ann-Britt Wiréhn

Ann-Britt Wiréhn

Enhetschef

0706-50 57 45

e-post