Region Östergötland

ScenGalej och dansutbud

ScenGalej

Scenkonstutbudsdagen ScenGalej är Östergötlands största mötesplats för dans, teater och musik för barn och unga. Inbjudna till dagen är bland andra kulturombud, pedagoger och lärare i förskola och skola, kultursamordnare och kultursekreterare i de östgötska kommunerna.

ScenGalej arrangeras varje år, i oktober, på Hallarna i Norrköping. Dans i Öst är en av arrangörerna tillsammans med Riksteatern Östergötland, Östgötamusiken samt Norrköpings och Linköpings kommuner.

2020 års ScenGalej arrangeras 1 oktober. Se mer på ScenGalejs webbplats > > >

Urvalet av medverkande producenter/föreställningar sker av deltagarna i arrangörsgruppen med start i februari. De professionella grupperna i Östergötland (musik/teater/dans) har en självskriven plats. Bland övriga grupper sker urvalet genom i huvudsak vårt deltagande i andra utbudsdagar som Stjärnkalaset, Dansmässan, Salto, Musik i Blekinges utbudsdag med flera.

Under ScenGalej arrangeras ett kaffemingel där får du också möta ett grupper och artister som jobbar med barn och unga. Många av grupperna erbjuder också Skapande skola aktiviteter.

Vi satsar också på elevmedverkan - kulturambassadörer på ScenGalej för att de i enlighet med barnkonventionen ska kunna ha inflytande på den kultur de är målgrupp för.