Region Östergötland

Residens

Ett dansresidens erbjuder dansaren/ koreografen/ kompaniet ett fördjupat arbete av sin konstnärliga process eller produktion.

Residenset ska ge tid till fördjupning och utveckling samt reflektion och undersökande av det egna konstnärliga uttrycket eller produktionen. I ett residens kan dansaren/koreografen/kompaniet möta sin publik och skapa ett samarbete med dem för att skapa nya intryck och interaktion tillsammans. Ett residens kan leda till en färdig föreställning som visas i samband eller i närtid till residensperioden.

IN Action är tillbaka med Myller!

I augusti 2022 har IN Action residens på Östgötateatern som är ett samarbete mellan Östgötateatern och Dans i Öst/Region Östergötland.

IN Action arbetar med och intresserar sig av det publika perspektivet och under sitt residens har de bland annat hittat nya metoder för att möta och samskapa dans med publiken.

Med premiär i Norrköping 28/8 är Myller en dynamisk och interaktiv dansföreställning, som bjuder in publiken att ta del av hur rörelse, riktning och kraft förmedlas och transformeras genom och runt omkring sig.

För att färdigställa verket söker IN Action personer som är intresserade av att testa idéer tillsammans med oss. Detta är ett unikt tillfälle att vara en del av vår skapandeprocess! Myller kommer att innehålla dans och rörelse, men ingen förkunskap krävs och alla från 16 års ålder är välkomna!

Tid och plats

Repsal 1, Östgötateaterns lokaler på Slottsgatan 135 (kvarteret Hallarna) i Norrköping

  • Tisdag den 16/8, kl. 17:30-18.30
  • Tisdag den 16/8, kl. 19:00-20.00
  • Fredag den 26/8, kl. 17:00-18.00

Är du intresserad? Anmäl dig till ett eller flera tillfällen genom att maila eva.walther@scenkonstost.se. Varmt välkommen!

Mer om IN Action

Danskollektivet IN Action består av dansarna tillika koreograferna: Ana Garcia Diego, Per Enequist, Matilda Larsson, Tea Harryson, Vincent Jonsson och Sofia Sosso Harryson som strålade samman genom ett internationellt och konstnärligt utbytes-initiativ på uppdrag av Region Östergötland och Linköpings kommun 2018. Vi har skapat allt från från dans-solohandboken Meanwhile till vår kommande myllrande publikupplevelse Myller!

Du hittar mer om In action på Instagram: inaction_ostergotland

Samarbetsparters är Dans i Öst/Region Östergötland och Östgötateatern/Scenkonst Öst

Om bilden
Bildtext: In action at Agora, fotografiet är taget i september 2020.
Foto: Per Enequist

Kontakt

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung

Dansutvecklare - Dans i Öst

010-103 65 15

e-post