Region Östergötland

Proffsklasser i dans


Proffsklasser i dans anordnas ett antal gånger per termin och riktar sig till professionella dansare, koreografer och danspedagoger i Östergötland.

För att delta i klassen ska du ha en avslutad eftergymnasial heltidsutbildning. Du ska klara av en avancerad dansklass på eget ansvar.

Är du intresserad att delta anmäler du dig till dansutvecklare Anna Ljung på e-post anna.ljung@regionostergotland.se

Våren 2020

Koreografiworkshop med Sophia Örnell
2 februari kl 12.00 - 14.30
Dansstudion, Folkuniversitetet, St Larsgatan 44 i Linköping.

Sophia presenterar Lunnevad Folkhögskolas nya dansutbildning Danslinjen- Projektår samt håller en workshop i koreografi där man får labba med komposition och koreografisk form på olika vis utifrån den genre som ligger en varmast om hjärtat!

Denna klass riktar sig till brett. Till dig som ett stort intresse för dans och är aktiv som danslärare inom ex studieförbund, dansskolor eller fritidsgård men även inom fria teater/dansgrupper, revyer, studentspex. Professionella och verksamma dansare, koreografer och danspedagoger i Östergötland.

Mattox med Åse Wallberg
4 mars kl 09.15 - 11.15
Kulturskolans danssal, Sjögatan 7 i Motala.

Åse Wallberg från jazzdanskollektivet M Art Lab håller proffsklass i Mattoxteknik på Motala Kulturskola den 4/3 kl.9.15-11.15. Vi får både kropp och knopp att arbeta under ett par timmars roligt umgänge med den underbart frustrerande tekniken. Man behöver inte ha tidigare erfarenhet av Mattoxteknik för att delta!

Jazz med Clara Björk
29 mars kl 12.00 - 14.00
Dansstudion, Folkuniversitetet, St Larsgatan 44 i Linköping.

Clara Björck arbetar som adjunkt i jazzdans på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Clara har ett stort intresse för hur man kan utveckla jazzdansen både konstnärligt och i undervisningssituationer.
Om klassen: "Med en bas i jazzens dynamiska grunder: låg tyngdpunkt, suspension, musikalitet och form har jag byggt upp en klass där du som deltagare ska få möjlighet att arbeta igenom kroppen och få med dig inspiration in i din egen verksamhet, vare sig du undervisar eller är dansare. Klassen innehåller båda improvisation och koreograferat material och syftar till att du ska få möjlighet att utforska, utmanas och svettas i ett tryggt rum.
Clara är starkt influerad av min samtid och försöker inkorporera flera av jazzens olika stilar och uttryck – utan att för den skull släppa dess tradition."

Modernt med Ninos Josef
19 april kl 12.00 - 14.00
Dansstudion, Folkuniversitetet, St Larsgatan 44 i Linköping
"Mina klasser är baserade på strikt teknik som kombineras med frihet och mjukhet, vilket gör det möjligt för eleverna att växa inom dansens rörelser. Jag lägger stor vikt vid användningen av bäckenet som mittpunkt för att skapa frihet, snabbhet och närkontakt med golvet.
I mina klasser spelar variationen en stor roll och vi skickar energi i olika riktningar för att skapa dynamik."

Ninos Josef är från Norrköping. Han har en examen från Svenska kungliga balettskolan med en avslutande en praktikplats med Cullbergballet.
Han har dansat med Göteborgsoperans balett, Dansgroep Amsterdam (NL), Introdans (NL), Dansk dansteater (DK), Bern: Ballet (CH) och med Kungliga baletten (SE).


"Morgonjam" med Nathalie Ruiz.
12 februari, 18 mars, 15 april och 22 april.
Alla tillfällen kl 09.00-10.30
Kulturskolans danssal på Ingegärd Knutsdottersväg 2, Vadstena.
Nathalie Ruiz arbetar just nu som konstnärlig ledare för Moving Vadstena som är en del av projektet Möten i Dansen.

Kontakt

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung

Dansutvecklare - Dans i Öst

010-103 65 15

e-post