Region Östergötland

Proffsklasser i dans

Dansare

Proffsklasser i dans anordnas ett antal gånger per termin och riktar sig till professionella dansare, koreografer och danspedagoger i Östergötland.

För att delta i klassen ska du ha en avslutad eftergymnasial heltidsutbildning. Du ska klara av en avancerad dansklass på eget ansvar.

Är du intresserad att delta anmäler du dig till dansutvecklare Anna Ljung på e-post anna.ljung@regionostergotland.se 

Våren 2022

30 januari kl 12.00 - 14.00 på Dansens Hus i Linköping

Keep It Jazz med Claudia Andersson

Claudia hjärta slår för jazzdansen. Inspiration och idéer får hon först och främst genom musikal och dansfilmer. Under hennes klass ska alla känna sig bekväma, tro på sig själva oavsett erfarenhet och bakgrund.

Max 15 personer

5 februari kl 10.00 - 15.00 med paus i De Geers danssal i Norrköping

Embodied Awareness med Helena Franzén

Helena ser workshopen som ett möte där vi delar våra olika danserfarenheter. I workshopen kommer Helena att ge en grundläggande uppvärmnings klass som hon utvecklat under mina 30 år som koreograf och dansare. Resten av dagen kommer vi att arbeta med specifika rörelseuppgifter genom improvisation och vi avslutar med att arbeta med ett koreografiskt repertoarmaterial. Det kommer att finnas utrymme för samtal och reflektioner under hela dagen.

Max 10 personer

5 mars kl 10.00 - 15.00 med paus på Dansens Hus i Linköping

Klein & Improvisation med Karin Munters Jameson

En introduktion till Kleinteknik™ genom en växling mellan Klein som praktik och teori samt rörelseimprovisation. Där improvisation blir en metod för att undersöka Kleinteknikens rörelseanalys.

Max 15 personer

19 mars kl 13.00 - 16.00 på Kulturhuset Agora i Linköping

Fieldwork med Erik Lobelius från ShantiLoco

”Fieldwork; a physical, energetic and social practice” är en rörelsemetod framtagen för att guida deltagare att komma ur sina tankar, vidare in i kroppen och sedan ut i rummet för att främja kreativa uttryck i grupp. Metoden integrerar element av dans, yoga, meditation och bjuder in deltagaren att utforska känslan av livfullhet i kroppen för att öka förståelsen och medvetenheten av omgivningen.

Max 12 personer

20 mars kl 09.00 - 16.00 med pauser på Kulturhuset Agora i Linköping

Workshop i Dansfilm med filmare/mediapedagog Lina Steen

I denna workshop är fokus på själva praktiska görandet av dansfilmer, via din egen mobil eller en Ipad. Lina Steen kommer att grunderna för att göra film i telefon/iPad, ni får lära er att redigera samt att Lina går igenom vad som kan vara bra att tänka på och ger tips. Ni kommer att titta exempelfilmer där Lina berättar om tekniken, tipsar om appar osv. 

Max 8 personer

Kontakt

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung

Dansutvecklare - Dans i Öst

010-103 65 15

e-post