Region Östergötland

Konstrundor i Östergötland

Tjej som fotograferar konst

Konstrundor i Östergötland är paraplynamn för ett tiotal konstrundor som genomförs i regionen varje år. Tillsammans deltar ungefär 275 konstnärer och närmare 40 000 personer besöker konstrundorna.

Varje år genomförs 7-8 konstrundor i Östergötland. Under en konstrunda möter du konsten i konstnärens hem eller ateljé och hör dem berätta om sin konst. På flera ställen anordnas även samlingsutställningar med lokala konstnärer. Tillsammans medverkar ca 275 konstnärer under konstrundorna och gemensamt lockar de drygt 40 000 besökare varje år.

För att synliggöra länets konstrundor ännu mer startade ett samarbete kring marknadsföringen 2018 med paraplynamnet Konstrundor i Östergötland. Den gemensamma symbolen för konstrundorna är den blå och orangea kuben, den blå och orangea färgen lyfts fram i konstrundornas individuella marknadsföringsmaterial för att tydliggöra för besökare att här är en konstrunda. Det har även skapats  gemensamma flyers och affischer för alla konstrundor.

Konsten och konstskaparna är en viktig resurs för att utveckla länet. Östergötland ska vara ett län där konsten får ta stor plats och får vara en självklar del i samhället. Att arbeta med att lyfta och gemensamt marknadsföra länets konstrundor är ett sätt för att låta konsten och konstskaparna få större synlighet men också skapa en större synlighet och tydlighet för invånarna i Östergötland.

Konstrundor i Östergötland är ett samarbete mellan konstrundorna och Region Östergötland.

I år genomförs konstrundor nedanstående datum:

1 – 3 maj Norra Vätterns konstrunda (Motala)
21 – 23 maj Åtvidabergs konstrunda (Åtvidaberg)
21 – 24 maj Konst runt Omberg (Ödeshög)
14 – 16 augusti Mjölby konstrunda (Mjölby)
11 – 13 september Vadstena Konstrunda (Vadstena)
31 oktober Konst i Höstrusk (Finspång)
6-7 november Hitta hem (Finspång)

Kontakt

Bild på Rikard Åslund

Rikard Åslund

Enhetschef, Enheten för kultur

010-103 00 00

e-post

Kuben