Region Östergötland

Proffsklasser i dans


Proffsklasser i dans anordnas ett antal gånger per termin och riktar sig till professionella dansare, koreografer och danspedagoger i Östergötland.

För att delta i klassen ska du ha en avslutad eftergymnasial heltidsutbildning. Du ska klara av en avancerad dansklass på eget ansvar.

Är du intresserad att delta anmäler du dig till dansutvecklare Anna Ljung på e-post anna.ljung@regionostergotland.se

Söndag 27 januari kl 12.00 - 14.00, Dansens hus i Linköping
Emilia Brown har jobbat som musikal artist i USA i 6 år, bor just nu i Linköping och nästa höst medverkar hon i "Häxorna i Eastwick" på Cirkus i Stockholm. Emilia håller i en workshops i stilen "the fosse style" som kan ses i många musikaler (Cabaret, Chicago, Sweet charity, Pippin). Denna unika stil består av inåtvridningar, axelrullningar, jazzhands och props som hattar, käppar eller stolar. Fosse sägs vara inspirerad av stilarna ballet, jazz, march, cancan, gypsy dance och traditionell engelsk music-hall. Vi börjar med en uppvärmning och övar sedan kända fosse steg. Därefter lär Emilia ut en originalkoreografi från Broadway revival musikalen Pippin – i Fosse stilen.

Söndag 10 februari kl 12.00 - 14.00, Dansens hus i Linköping
"Och sen då?" med Anna Grip.
Klassen består av övningar vid väggen samt av korta fraser ute på golvet. Klassen tar utgångspunkt i principerna fall, tryck och skruv och handskas genom dessa med viktfördelning, rytm och organisation. Anna Grip har under 30 års tid undervisat inom institutioner, utbildningar samt inom det utominstitutionella dansområdet. Anna har även arbetat som koreografassistent, danscoach, ensemblechef, konstnärlig ledare och utbildningsansvarig, och har också varit medlem i flera styrelser inom kultursektorn. Anna arbetar sedan 2014 med organisationen ccap under ledning av Cristina Caprioli samt på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.

Söndag 3 mars kl 12.00 - 14.00, Dansens hus i Linköping
Sabina Dalfjäll kommer tillbaka och ger en klass i House.
Sabina har dansat i hela sitt liv, från folkdans och balroom till hippop, från jazz till house, från klassisk balett till step osv. Hon är utbildad vid London Contemporary Dance school och Balettakademien-Stockholm. Därefter vidareutbildade hon sig i New York ,Los Angeles,Miami och Paris. Sabina har medverkat i "Bounce"- Streetdance Company , uppsättningen "The Score", samt även repat in hela "Gökboet".

Söndag 17 mars kl 12.00 - 14.00, Dansens hus i Linköping
Satoshi Kudo är en japansk dansare och koreograf baserad i Stockholm. Han startade sin karriär i Tokyo och New York och sedan 1998 verkar han i Stockholm som bas. Satoshi startade sin egna koreografiska karriär 2003. Satoshi kommer hålla i en klass som är baserad på hans egna ursprungliga teori "Motion Qualia", som är en rörelseteori baserad på förhållandet mellan kroppsstruktur, hjärnaktivitet och enkel fysik. Kroppen följer gravitation med naturliga reflexer genom hjärnaktivitet. Denna teori skapar en organisk orsak till rörelsen med konstant obalans. Knäskydd rekommenderas.

 

Kontakt

Bild på Anna Ljung

Anna Ljung

Dansutvecklare - Dans i Öst

010-103 65 15

e-post