Landstinget i Östergötland

Lärkonferenser och slutkonferenser #jagmed 2018

Ung tjej med en systemkamera

Ta möjligheten att delta på projektets slutkonferenser, de är öppna för alla. Både medarbetare inom projektet #jagmed samt övriga intressenter, arbetande inom skola, kommun och region.

Under det sista året för projektet #jagmed ges en mängd lärkonferenser med olika teman. Anmälan sker via länk till respektive konferens. Sidan uppdateras kontinuerligt med fler konferenser.

#lagomperfekt den 6 november, Alléskolan, Hallsberg

Välkommen till lärkonferensen #lagomperfekt den 6 november kl. 13.30 - 16.30 i Hallsberg på Alléskolan!

Vilka är de bakomliggande faktorerna till att unga tjejer och killar mår dåligt och hur kan skolan arbeta för att bemöta, förebygga och motverka psykisk ohälsa och risken för avhopp? Vi har bjudit in en forskare, praktiker och en ung teatergrupp för att få svar och samtala om denna angelägna fråga. Ta chansen och anmäl dig idag!

Målgrupp:Skolpersonal, skolledare, elevhälsoteam, politiker, tjänstemän och du som är intresserad av ungdomars hälsa och skolgång.

Ur programmet

• Lagom Perfekt
    – erfarenheter av ohälsa bland unga tjejer och killar
    Linda Hiltunen, universitetslektor vid Linnéuniversitet Jakten på perfektion skapar ohälsa bland unga idag. Hur upplever unga ohälsa och hur förhåller de sig till prestationskraven i skolan?
  • Projekt #jagmed – resultat och framgångsfaktorer Sydnärkes utbildningsförbund och Fellingsbro samt Kävesta folkhögskolor presenterar tre års utvecklingsarbete. Metoderna som ökar elevernas närvaro och förebygger skolavhopp.
  • Möt våra ungas berättelser på scenen!
    Under ledning av regissör Gunilla Orvelius öppnar en amatörteatergrupp med unga vuxna upp för goda samtal och reflektion. Teaterpremiär, #lagomperfekt!

Lärkonferensen är kostnadsfri! Anmäl dig här > > > senast den 23 oktober.

#jagmed Slutkonferens

Louis de Geer Konsert & Kongress, Norrköping, 15 november 2018.