Region Östergötland

Kommande konferenser

Konferenser, seminarium och möten är en stor del av det som händer på EU-nivå och flertalet evenemang anordnas varje dag i Bryssel och på andra platser i Europa. För att underlätta för våra besökare och nyhetsbrevsprenumeranter samlar vi på EU-kontoret här alla större evenemang på ett och samma ställe.

Om något evenemang som är förlagt till Bryssel är av intresse men du själv inte kan delta, hör av dig till EU-kontoret så ser vi om vi har möjlighet att närvara.

 • Webbinarium om EU:s skogsstrategi

  Torsdag den 7 oktober klockan 09:00-11:00 välkomnar North Sweden tillsammans med Region Västerbotten och Västerbottens regionala skogsprogram till ett webbinarium om EU:s skogsstrategi. Alla som är intresserade att delta välkomnas att anmäla sig!

  29 september 2021


 • Evenemang med ECSO: Att bana vägen för Europas digitala framtid

  Den 13 oktober välkomnar Interreg CYBER till ett interaktivt kontaktskapande evenemang organiserat av den Europeiska Cybersäkerhetsorganisationen (ECSO). Evenemanget kommer att hållas digitalt och är en möjlighet för att bekanta sig med framgångsrika regionala initiativ i cybersäkerhet.

  22 september 2021


 • EU:s hållbara energivecka

  Under oktober är det dags för EU:s hållbara energivecka, EUSEW! Målet med evenemanget är att sprida kunskap gällande hur vi skapar mer hållbar energi, att bygga en koldioxidsnål ekonomi baserad på förnybara energikällor samt att ha ett starkt och gemensamt förhållningsätt till hållbar energianvändning.

  22 september 2021


 • Nordic Edge Expo-konferens smarta städer

  Nordic Edges ledande konferens inom smarta städer går av stapeln den 20-23 september. Årets tema kommer att vara ”It´s tomorrow” – Ett tema som belyser det brådskande behovet av förändring för hållbara samhällen.

  15 september 2021


 • Webbinarium med EU-kommissionen om övergången till nya energisystem

  Måndag den 11 oktober arrangerar EU-kommissionen ett webbinarium om övergången till nya energisystem. Alla som är intresserade av att delta är välkomna att anmäla sig!

  15 september 2021


 • Lanseringsevenemang för Östersjöprogrammet

  Den 28 september klockan 15.00–17.00 (CET) anordnar Östersjöprogrammet ett lanseringsevenemang för den nya programperioden 2021-2027.

  15 september 2021


 • Höstens EU-utbildningar med Sieps

  Under hösten kommer Sieps, Svenska institutet för europapolitiska studier, arrangera tre EU-utbildningar. Utbildningarna riktar sig till dig som jobbar inom offentlig sektor. Detta är ett perfekt tillfälle att bredda sina kunskaper inom EU – så ta chansen att anmäla dig!

  8 september 2021


 • Interreg Central Baltic bjuder in till årskonferens

  Den 23 september anordnas Interreg Central Baltics årskonferens som tituleras ”Bridging the borders and funding periods – results and glimpses towards the future”. Alla som önskar delta under konferensen välkomnas att anmäla sig.

  8 september 2021


 • GD Sante bjuder in till webbinarium om riktat samråd

  GD Sante, EU kommissionens generaldirektorat för hälsa och livsmedelssäkerhet, anordnar ett webbinarium om det riktade samrådet gällande EU4Health. Alla intressenter är välkomna att delta den 10 september mellan klockan 10.00-13.30 (CET).

  1 september 2021


 • Anmälan till Europeiska veckan för regioner och städer (EWRC) är öppen!

  Nu är anmälan öppen för årets Europeiska veckan för regioner och städer (EWRC). Evenemanget kommer att hållas digitalt och anordnas mellan 11-14 oktober.

  1 september 2021