Region Östergötland

Bevakningsinformation

EU

EU-kontoret bevakar främst de frågor Region Östergötland arbetar med på hemmaplan, som exempelvis näringsliv och arbetsmarknad, kultur och natur, samhällsplanering samt regional utveckling.

Inom dessa områden bevakar kontoret de frågor som prioriteras i regionen. 

Arbetet innebär bland annat att ta fram aktuell information, informera om möjligheter till EU-medel och om andra aktörer som söker samarbeten i gränsöverskridande projekt samt att rapportera från olika konferenser.

 • Den nya mandatfördelningen i Europaparlamentet

  Efter söndagens val är det ett mer splittrat Europaparlament. De två stora partigrupperna S&D och EPP backade, medan de gröna, Alde och partigrupperna längst åt höger ökade. Söndagens val genererade det högsta valdeltagandet på 20 år och i 22 av EU:s 28 medlemsländer ökade valdeltagandet.

  29 maj 2019


 • EU inför brandbekämpningsflotta

  EU-kommissionen lanserar den första flottan av brandbekämpningsflygplan inom ramen för det nya rescEU-systemet.

  29 maj 2019


 • Nyhetsbrevet på paus under sommaren – Tack för denna tid!

  Efter dagens utskick tar EU-kontorets nyhetsbrev paus över sommaren. Orsaken är personalbyte och att jag, Sebastian, som skrivit nyhetsbrevet har fått ett nytt jobb. Men deppa inte för det – nyhetsbrevet är tillbaka till höstterminens start.

  29 maj 2019


 • Ny rapport: EU-stöd till regionala innovationsinvesteringar efter 2020

  Region Östergötlands EU-kontor har tillsammans med ett tiotal andra brysselkontor tagit fram en rapport som sammanställer några av de viktigaste förslagen till förändringar i EU:s stöd till regionalt innovationsarbete i nästa budgetperiod. Ett av huvudbudskapen är att smart specialisering och interregionala samarbeten tycks få ökat stöd.

  6 mars 2019