Webbinarium om EU:s gröna giv (European green deal)

[2021-01-20]

Den 25 januari anordnar SveReg (de svenska stads- och regionkontoren) tillsammans med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) ett webbinarium om den europeiska gröna given, webbinariet gästas av Jytte Guteland, Daniel Mer och Arvid Palmkvist.

Under måndagen nästa vecka finns möjlighet att medverka på SveRegs och SKR:s gemensamma webbinairum om den europeiska gröna given som är EU:s tillväxtstrategi. Under webbinariet diskuteras det hur EU:s klimatpolitik påverkar Sveriges kommuner och regioner, samt hur den gröna given kompletterar FN:s hållbarhetsmål i Agenda 2030 och Parisavtalet.

Webbinariet inleds med Daniel Mes som företräder kabinettet Frans Timmermans, vilket följs av europaparlamentariker Jytte Guteland samt klimatråd Arvid Palmkvist vid Sveriges ständiga presentation vid EU.

Webbinariet hålls digitalt på måndagen den 25 januari kl. 13.30 – 15.30.

Klicka här för att komma till anmälan.

Textansvarig: Malin Ahl +32(0) 497 75 95