Region Östergötland

Nordic Edge Expo-konferens smarta städer

[2021-09-15]

Nordic Edges ledande konferens inom smarta städer går av stapeln den 20-23 september. Årets tema kommer att vara ”It´s tomorrow” – Ett tema som belyser det brådskande behovet av förändring för hållbara samhällen.

Nordic Edge är en ideell organisation som jobbar för att skapa en arena av kunskapsutbyte inom smart affärsverksamhet, städer och samhällen. Under Nordic Edge Expo, en fyra-dagars konferens, kommer fyra olika teman att behandlas från Norden och Bryssel. De fyra olika temana är uppdelade per dagar på följande sätt:

 

  • Måndag den 20 september: Come Clean

Temat Come Clean handlar om energiförbrukning för en grönare framtid. Detta innefattar frågor gällande bl.a. energiinfrastruktur, energinät och den nordiska förhållningen till 100 klimatneutrala städer.

  • Tisdag den 21 september: Life Actually

Under tisdagen kommer fokus att ligga på ett medborgarperspektiv genom innovativ upphandling och livslångt lärande. Diskussioner kommer bland annat föras i ämnen såsom praktiska verktyg för samhällsengagemang samt privata- och offentliga samarbeten för samhällsuppbyggnad och affärsutveckling.

  • Onsdag den 22 september: One the Move

Dagen kommer att tillägnas åt framtidens mobilitet, både på land, på havet och i luften. Exempel på ämnen som kommer att diskuteras är EU:s mobilitetspolicy, tredimensionell transport och elektrifiering.

  • Torsdag 23 september: Places and Spaces

Sista dagen av konferensen kommer att uppmärksamma frågor gällande hur det kan ske ett återuppfinnande av den mänskligt skapande omgivningen på ett attraktivt och hållbart vis. Detta innefattar diskussioner inom Bauhausinitiativet, återanvändandet av stadskärnor och bebyggd miljö.

 

Konferensen kommer att vara i ett hybridläge och möjligheten finns att delta digitalt.

 

För att komma till Nordic Edge Expos hemsida och anmälan, klicka här.

 

Textansvarig: Linnéa Gullarbergs +32 (0) 497 39 75 95