Region Östergötland

EURACTIV bjuder in till webbinarium om övergången till hållbar och smart mobilitet

[2020-12-02]

I samband med EU-kommissionens kommande tillkännagivande av mobilitetsstrategin den 9 december anordnar EURACTIV ett webbinarium om hur vi ska minska koldioxidutsläppen.

I februari 2020 uttalande sig EU-kommissionären för transport, Adina Valean, att framtidens transporter måste anpassas för att kunna nyttja ny digital teknik för att göra mobilitet smart och hållbart. Transporter måste dessutom ta hänsyn till unionens ambition i gröna given för att kunna bidra till klimatneutralitetsmålet 2050.

I mitten av december 2020 kommer EU-kommissionen anta en mobilitetsstrategi. Mobilitetsstrategin väntas inkludera ambitiösa åtgärder för att minska utsläpp av föroreningar. I och med den nya strategin anordnar EURACTIV ett webbinarium som avser att diskutera hur vi ska kunna säkerställer att mobilitet minskar koldioxidutsläppen. Under webbinariet diskuteras mobilitet och transportens roll i den gröna omställningen, vilken roll framtidens gröna hamnar och sjöfart kommer att spela samt hur vi bäst kan påskynda teknikupptagningen med elbilar för att nå målet om klimatneutralitet 2050.

Webbinariet anordnas den 9 december kl. 14.30 – 15.45.

För att komma till anmälan, klicka här.

För mer information, klicka här.

Textansvarig: Malin Ahl +32(0) 497 75 95