Region Östergötland

EURACTIV anordnar webbinarium om utmaningar och möjligheter i övergången till AI (digitala omställningen)

[2021-02-10]

Missa inte att anmäla er till EURACTIVS webbinarium som behandlar hur unionen på ett framgångsrikt sätt kan nyttja AI (Artificiell Intelligens) i Europa.

Vi befinner oss i en omställningsperiod där EU-kommissionen vill få fart på ekonomin och rädda klimatet genom en grön och digital omställning. I den digitala omställningen belyses särskilt vikten av AI.

AI har kommit att spela en central roll i vår ekonomiska utveckling då artificiell intelligens erbjuder stora möjligheter att förbättra våra dagliga liv och bidra till en mer innovativ, effektiv, hållbar och konkurrenskraftig ekonomi. AI-teknik kan bidra med lösningar på många olika samhällsutmaningar, alltifrån hur vi ska behandla sjukdomar och förbättra vården till att minimera jordbrukets miljöpåverkan och skapa hållbar inklusive billigare energi. EU:s policy för AI ska hjälpa människor att ta till sig tekniken och uppmuntra företagen att utveckla den.

Det finns en stark global konkurrens om AI mellan USA, Kina och Europa. För Europeiska unionen handlar det inte så mycket om att komma först utan att finna rätt sätt att ta till sig AI:s möjligheter. Detta vill EU göra på ett sätt som är etiskt, säkert och i linje med unionens kärnvärden. Ännu vet vi fortsatt lite om hur AI kommer att påverka oss. Särskilt hur det påverkar vårt sätt att tänka, fatta beslut, relaterar till varandra samt hur det kommer att påverka våra jobb.

Anslut till webbinariet den 25 februari kl 15.15 för att medverka i diskussionerna gällande AI i Europa.

Paneldeltagare:

  • Dragos Tudorache MEP, Chair of the Special Committee on Artificial Intelligence in a Digital Age, European Parliament
  • Joanna Bryson, Professor of Ethics and Technology, The Hertie School of Governance
  • Loubna Bouarfa, Founder and CEO, Okra Technologies
  • Torbjørn F. Folgerø, SVP and Chief Digital Officer, Equinor

Klicka här för att komma till anmälan.

Textansvarig: Malin Ahl +32(0) 497 75 95