Regional utveckling

Bilden visar slutkonferens 2018

Slutkonferens

#jagmed-projektet bjuder in till slutkonferens 15 november. Louis De Geer Konsert & Kongress, Norrköping

Läs mer 

Människor som korsar ett övergångsställe

Regional utvecklingsstrategi

Under kommande två år arbetar vi med att fram en regional utvecklingsstrategi som bildar en grund för utvecklingsarbetet...

Läs mer 

Efterfrågeforum

Efterfrågeforum 2018

Nu är det dags för den årliga konferensen om framtidens kompetensförsörjning

Läs mer 

 • Dags för East Sweden Innovation Week

  Nu närmar sig årets höjdpunkt för alla som är intresserade av entreprenörskap och innovation – East Sweden Innovation Week. Mellan den 5 och 11 november arrangeras närmare 30 olika evenemang i hela länet. Gemensamt har de perspektiven innovation, entreprenörskap och hållbarhet.

  31 oktober 2018


 • EU-kommissionen har släppt 2019 års arbetsprogram

  EU-kommissionen släppte under tisdagen (23 oktober) 2019 års arbetsprogram. I programmet går det att läsa de nya och prioriterade initiativen för nästkommande år. EU-kommissionens främsta prioritet är att uppfylla de redan avlagda löftena och förbereda för framtiden – vilket kan ses genom att arbetsprogrammet sätter press på de lagstiftande institutionerna inom EU – parlamentet och ministerrådet.

  31 oktober 2018


 • Europaparlamentet arrangerar informationskampanj för att öka nästa års valdeltagande

  EU-parlamentet kommer med en ny informationskampanj som ska generera ett ökat valdeltagande i nästa års EU-val. Informationskampanjen syftar till att invånarna ska delta i den demokratiska processen och kunna göra ett medvetet val när man väl går till valurnan.

  24 oktober 2018


 • Östergötland toppar i fossilfri kollektivtrafik och minskad energianvändning

  Region Östergötland ligger i topp med en helt fossilfri kollektivtrafik och minskad användning av energi i sina lokaler med en femtedel åren 2009-2017. Det visar årets Öppna jämförelser av miljöarbetet i regioner och

  18 oktober 2018


 • Allt mer positiv inställning till EU

  En ny undersökning visar att rekordhöga 68 % av EU-invånarna tycker att deras land gynnas av medlemskapet. I Sverige har andelen ökat med 7 procentenheter till 73 % sedan senaste undersökningen som gjordes tidigare i april i år.

  17 oktober 2018