Regional utveckling

Människor som korsar ett övergångsställe

Regional utvecklingsstrategi

Under kommande två år arbetar vi med att fram en regional utvecklingsstrategi som bildar en grund för utvecklingsarbetet...

Läs mer 

Framtidens Östergötland

Framtidens Östergötland

Östergötland står inför den största infrastrukturomvandlingen på många år i och med den nationella satsningen på Ostlänk...

Läs mer 

Nu pågår arbetet med att ta fram en ny regional kulturplan för Östergötland 2020-2023.

Regional kulturplan 2020-2023

Nu pågår arbetet med att ta fram en ny regional kulturplan för Östergötland 2020-2023.

Läs mer 

 • Ny undersökning visar att Sverige är EU:s mest demokratiska land

  Det är den brittiska tidningen The Economists som årligen genomför en undersökning på alla världens länder för att bedöma hur pass demokratiska de är. Förra årets resultat (2018) visar att demokratin både i Europa och globalt är stabil, med några få förändringar jämfört med föregående år. Sverige tillhör den grupp av länder som rankas som de mest funktionella demokratierna.

  16 januari 2019


 • Brexitavtalet nedröstat i brittiska underhuset

  Under tisdagen den 15 januari blev det förhandlande Brexitavtalet nedröstat. Det brittiska underhuset röstade med den största majoriteten i modern tid ned det förhandlande utträdesavtalet med EU. 432 röstade mot avtalet medan 202 röstade för.

  16 januari 2019


 • Nu är SKL:s upplaga av ”På gång inom EU här”

  Nu har vårens nummer av SKL:s ”På gång inom EU” kommit. I den kan du läsa om aktuell information, vilka frågor som är på agendan och vad som har hänt inom EU som påverkar och berör kommuner och regioner.

  16 januari 2019


 • Aktuella EU-händelser ur östgötskt perspektiv

  Nu finns EU-årsöversikt 2019 som en vägledning till aktuella händelser i EU från ett östgötskt perspektiv. Region Östergötlands EU-kontor har tagit fram översikten som finns både i tryck och digitalt på webben.

  11 januari 2019


 • Rumänien tar över det roterande ordförandeskapet för Europeiska unionens råd

  Den första januari började mandatperioden för en ny ordförandeskapstrio i rådet. Rumänien kommer av inneha ordförandeskapet till och med 30 juni, för att därefter lämna över till Finland och Kroatien. De tre länderna kommer att arbeta ihop för att genomföra sitt gemensamma 18 månaders långa arbetsprogram.

  9 januari 2019