Regional utveckling

blålila bakgrund

Information till företagare om covid-19

Företagare hittar all information kopplat till corona på East Swedens webbplats.

Läs mer 

Bilden visar de globala målen

Målen som ska förändra världen

17 globala hållbarhetsmål ska förändra världen till år 2030. Vad innebär målen för Östergötland och hur kan vi bidra?

Läs mer 

Kulturplan för Östergötland 2020-2023

Kulturplan för Östergötland 2020-2023

Kulturplanen ligger till grund för Region Östergötlands prioriteringar och insatser på kulturområdet

Läs mer 

 • Ny rapport om sambanden mellan de större städerna i östra Mellansverige

  En ny rapport om samarbetet i östra Mellansverige visar att de sju länen fungerar allt mer som en gemensam funktionell marknad för arbete, utbildning och bostäder. Förbindelserna mellan de större så kallade nodstäderna ar en särskild betydelse för att stärka sambanden.

  15 september 2020


 • Många aktiviteter på Vandringens dag 12 september

  På lördag den 12 september är det vandringens dag. Flera aktiviteter anordnas runtom i länet, bland annat längs Östgötaleden. "Vi har ett speciellt läge i år då alltfler väljer upplevelser hemma i Sverige och den ökade lusten att vandra märks av", säger Anne Hederén, strateg i Region Östergötland.

  9 september 2020


 • In action at Agora

  In action at Agora är en dansföreställning som är skapad för just för Agora och dess miljöer. Följ med dansarna på en dansresa där de skapar i stunden tillsammans med sin publik.

  28 augusti 2020


 • Bo Axelsson fick ta emot stipendium

  Bo Axelsson, Ica Östra Husby, är årets landsbygdsstipendiat. På fredagen fick han ta emot sitt pris av regionutvecklingsnämndens ordförande Eva Andersson och landshövding Carl Fredrik Graf vid en ceremoni på Linköpings slott.

  21 augusti 2020


 • Landsbygdstrafiken stärks i östra Östergötland

  Landsbygdstrafiken i östra Östergötland får ett ökat utbud i starka stråk och i vissa utpekade utvecklingsområden under 2022. Det framgår av den beställning till Östgötatrafiken som trafik- och samhällsplaneringsnämnden fattade beslut om på torsdagen. Nämnden beslutade också om ett nytt tioårigt avtal med Region Kalmar län om tågtrafiken till Västervik och Kalmar.

  20 augusti 2020


 • Han blir tillförordnad regionutvecklingsdirektör

  Richard Widén blir tillförordnad regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland under tiden rekrytering av ny direktör pågår.

  18 augusti 2020


 • Guidad dansvandring i Gamla Motala Verkstad

  En guidad, industrihistorisk rundtur i jazzdansens tecken med danskollektivet M Art Lab och guiden Kenneth Carlsson hålls den 4 och 5 augusti.

  3 augusti 2020


 • Östgötadagarna blir Östgötasommar i år

  För att värna om både besökare och aktörer omvandlas Östgötadagarna i år till Östgötasommar. Sommaröppna inslag på den östgötska landsbygden hittas på Östgötadagarnas webbplats.

  17 juli 2020


 • Satsning på förbättrad skyltning på Östgötaleden

  Intresset för att vistas i naturen och att vandra har ökat kraftigt under pandemin. Nu rustas Östgötaleden upp med en enhetlig entréskyltning och förstärkt vägvisning med avståndsinformation.

  24 juni 2020


 • Nytt initiativ i Östergötland sammanför lokala restauranger med utflyktsmål

  Visit Östergötland lanserar initiativet “Utflyktsmålet” i samarbete med ett sjuttiotal restauranger och caféer i regionen. Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Syftet är att lyfta fram och sammanföra lokala näringsidkare inom restaurang, café och utomhusaktiviteter under coronakrisen.

  17 juni 2020