Regional utveckling

 Region Östergötlands internationella dag 2018

Bilden visar en kvinna med olika social media symboler på huvudet

Lunchklubben – Sociala medier påverkar hjärnan

Sociala medier ger oss omedelbar stimulans och belöning. Hur ofta kollar du dina sociala medier och hur reagerar din hjä...

Läs mer 

Bilden visar en man som tittar in en filmkamera

Sök filmstöd 2018

Sök regional finansiering till ditt filmprojekt. Deadline den 1 maj 2018, senast midnatt. Max belopp som delas ut är 50 ...

Läs mer 

Bilden visar en dansare

Dansens vecka 21-29 april

Dansens vecka är både ett lokalt och regionalt arrangemang som bjuder in alla dansgenrer, dansaktörer och...

Läs mer 

 • EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) träder i kraft

  Den 25 maj träder EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) i kraft och kommer då gälla hela EU i syfte att reglera hantering av personuppgifter och skydda de grundläggande fri- och rättigheterna.

  18 april 2018


 • Viking 18 – internationell övning för freds- och krishanteringsinsatser

  Med start måndagen den 16e april pågår den tio dagar långa internationella övningen, Viking 18. Region Östergötland EU-kontors informationsansvarige deltar i övningen som delvis är tänkt att vara kompetensutvecklande. I Viking 18 deltar deltagare från EU, FN, civila myndigheter, polisen, humanitära organisationer och militärer från en rad länder världen över.

  18 april 2018


 • Europadagen 9 maj – Ett firande av fred och europeisk sammanhållning

  Den 9 maj firas Europadagen över hela Europa för att uppmärksamma freden och sammanhållningen i Europa. Dagen till ära kommer EU:s framtid att diskuteras av bland andra Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde och Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister. Diskussionen går att följa live.

  11 april 2018


 • Från 31 mars ska alla bilar utrustas med eCall som direkt larmar 112 vid olyckor

  I april 2015 godkände Europaparlamentet en lagstiftning som innebär att alla privata bilar ska utrustas med det så kallade eCall, en funktion som innebär att larmcentralen via 112 kontaktas direkt när en olycka uppstår. Den 31 mars 2018 trädde lagstiftningen i kraft.

  4 april 2018