Regional utveckling

Östergötland innovationsmotor för jordbruksutveckling

Agtech 2030

Agtech 2030 är ett regionalt initiativ som ska skapa en innovationsmiljö för morgondagens lantbruk

Läs mer 

Energikontoret är en del av Region Östergötland

Energikontoret

Energikontoret är en del av Region Östergötland och har som uppdrag att stimulera till mer handlingskraft för en smartar...

Läs mer 

Årets tema på Eday utgår från mål 7 i Agenda 2030

Eday 2019

EDAY är en dag med fokus på energi och miljö. Årets tema är ”Omställning i praktiken – så bidrar vi till klimatmålen”.

Läs mer 

Projekt Smart kompetens

Smart Kompetens

Projekt Smart kompetens är ett projekt som erbjuder kompetensutvecklingsinsatser för cirka 70 olika industriföretag i re...

Läs mer 

 • Pris till Agtech 2030

  Igår delade Vinnova ut pris till årets Vinnväxtvinnare.

  14 mars 2019


 • Utvecklingsstöd till skolor

  Genom projekten PlugIn 1.0 och PlugIn 2.0 samt #jagmed och i samverkan med Skolverket och SKL har Region Östergötland byggt upp stor kunskap och erfarenhet om hur skolor kan minska studiemisslyckande och studieavbrott.

  11 mars 2019


 • Framtidens Östergötland i fokus

  Nyttan och möjligheterna för länet när Ostlänken är klar. Det står i centrum under konferensen Framtidens Östergötland som hålls i Flygeln i Norrköping i morgon.

  6 mars 2019


 • Dags att nominera till Östgötadagarna

  Känner du någon eldsjäl på landsbygden, en konditor av rang eller en konstnär med det lilla extra? Nu är det dags att lämna in nomineringarna till årets östgötska landsbygdsstipendiat, årets bakverk och årets konsthantverk.

  5 mars 2019


 • Ny webbplats för Energikontoret

  Den 1 mars lanserades en ny webbplats för Energikontoret. Den ska göra det enklare för besökarna att hitta information om hur man gemensamt kan skapa ett mer klimatsmart Östergötland.

  4 mars 2019


 • Kompetenshöjning för industrin startar

  Smart kompetens för industrin i Östra Mellansverige är en gemensam satsning i regionerna Östergötland, Sörmland, Västmanland, Uppsala och Örebro. Snart börjar utbildningsinsatser för industrianställda från 70 företag.

  1 mars 2019


 • Nu blir Företagsjouren permanent

  2018 var ett framgångsrikt år för Företagsjouren, som stödjer företag i kris. I Östergötland ledde insatserna till att 164 arbetstillfällen kunde räddas. Vid årsskiftet blir Företagsjouren en permanent verksamhet.

  28 februari 2019