Enheten för strategi och analys

Enheten ska verka för ett helhetsperspektiv i det regionala utvecklingsarbetet genom en övergripande samordning.

Enheten ansvarar för frågor som berör flera verksamhetsområden och arbetar bland annat med den regionala utvecklingsstrategin för Östergötland och integrering av folkhälso- och hållbarhetsfrågor i det regionala utvecklingsarbetet. Vilka dessa frågor är, varierar över tid. I dagsläget handlar det om digitalisering, folkhälsa och arbetet med FN globala hållbarhetsmål i Agenda 2030.

Inom enheten finns också en analysfunktion kopplat till regionala utvecklingsfrågor. Analysfunktionen genomför kvalificerade samhällsanalyser och ansvarar för de gemensamma statistikresurserna inom regional utveckling.

Ledning

Bild på Richard Widén