Landstinget i Östergötland

Naturbruksgymnasiet

Naturbruksgymnasiet i Östergötland består av två gymnasieskolor, Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping och Vretagymnasiet strax utanför Linköping.

Vid Himmelstalundsgymnasiets naturbruksprogram läser eleverna inriktningarna Djur eller Trädgård. Ett särskilt program inom inriktningen Djur är ”Djurvård i djurpark och tropisk anläggning” där en stor del av utbildningen bedrivs vid Kolmårdens djurpark och Tropicariet. Skolan bedriver dessutom gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård. Skolan har växthus, markbyggnadshall, verkstad och ett djurhus som är unikt i sitt slag i Sverige. Himmelstalundsgymnasiet har också en floristutbildning inom ramen för hantverksprogrammet.

Vretagymnasiets naturbruksprogram har inriktningarna Djur, Lantbruk, Trädgård och Skog. Inom inriktningen Djur finns den populära hästutbildningen. Inom inriktningen Trädgård finns utbildning inom Mark- och Entreprenad. Vretagymnasiet erbjuder även utbildning för yrkesförare inom Fordonsprogrammet. Skolan har de senaste åren genomgått en stor om- och tillbyggnation och har bland annat fått ett nytt ridhus, ett nytt stall, nytt skolhus och nya hus för elevboenden. Den praktiska utbildningen bedrivs i skoljordbruket Järngården samt på 1000 hektar skogsmark i närheten av skolan. Vretagymnasiet bedriver både gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Komvux och Yrkeshögskolan.

Naturbruksgymnasiet har cirka 180 medarbetare.

 

Himmelstalundsgymnasiet
E-post: himmelstalundsgymnasiet@regionostergotland.se

Vretagymnasiet
E-post: vretagymnasiet@regionostergotland.se

 

Ledning

Bild på Ingela Appelsved

Ingela Appelsved

Skolchef

011-28 95 77

e-post

Andra webbplatser

Kartmarkör: Hitta till oss

Naturbruksgymnasiet Karta
Utställningsvägen 22
602 36 Norrköping

Himmelstalundsgymnasiet Karta
Utställningsvägen 28
602 36 Norrköping

Vretagymnasiet Karta
Järngården 3
590 76 Vreta Kloster