Region Östergötland

Naturbruksgymnasiet

Naturbruksgymnasiet i Östergötland består av två gymnasieskolor, Vreta utbildningscentrum och Himmelstalunds utbildningscentrum.

Vid Himmelstalunds utbildningscentrums Naturbruksprogram läser eleverna inriktningarna Djur eller Trädgård. En av studievägarna inom inriktningen Djur är "Djurvård i djurpark och tropisk anläggning" där en stor del av utbildningen bedrivs vid Kolmårdens djurpark och Tropicariet. Skolan har också en Floristutbildning inom ramen för Hantverksprogrammet. Himmelstalunds utbildningscentrum bedriver dessutom gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt komvuxutbildning inom trädgård och djurvård. Skolan har växthus, markbyggnadshall, verkstad och ett djurhus som är unikt i sitt slag i Sverige.

Vreta utbildningscentrums naturbruksprogram har inriktningarna Djur, Lantbruk, Trädgård och Skog. Inom inriktningen Djur finns den populära hästutbildningen. Inom inriktningen Trädgård finns utbildning inom Mark- och Entreprenad. Vreta utbildningscentrum erbjuder även utbildning för yrkesförare inom Fordonsprogrammet. Skolan har de senaste åren genomgått en stor om- och tillbyggnation och har bland annat fått ett nytt ridhus, ett nytt stall, nytt skolhus och nya hus för elevboenden. Den praktiska utbildningen bedrivs i skoljordbruket Järngården samt på 1000 hektar skogsmark i närheten av skolan. Vreta utbildningscentrum bedriver både gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Komvux och Yrkeshögskolan.

Naturbruksgymnasiet har cirka 180 medarbetare.

Himmelstalunds utbildningscentrum
E-post: himmelstalund@regionostergotland.se

Vreta utbildningscentrum
E-post: vreta@regionostergotland.se

Ledning

Bild på Ingela Appelsved

Ingela Appelsved

Skolchef

011-28 95 77

e-post

Andra webbplatser

Kartmarkör: Hitta till oss

Naturbruksgymnasiet Karta
Utställningsvägen 22
602 36 Norrköping

Himmelstalunds utbildningscentrum Karta
Utställningsvägen 28
602 36 Norrköping

Vreta utbildningscentrum Karta
Järngården 3
590 76 Vreta Kloster