Region Östergötland

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola har en estetisk profil. Storband, kammarorkester, folkmusik, balett, street, kroki, skulptur, grafik är några exempel på vad deltagarna på skolans speciallinjer förkovrar sig i.

Lärarna som undervisar på dessa linjer är också verksamma som professionella musiker, konstnärer och dansare vilket innebär att utbildningen håller en hög nivå.

Förutom speciallinjerna dans, konst och musik har skolan en allmän linje där man kan läsa för behörighet till gymnasium/högskola och samtidigt utveckla sig inom estetiska ämnen. Allmän kurs har en hantverksinriktning genom ett sammarbete med Hemslöjden i Östergötland Linköping. Lunnevads folkhögskola har även en filial på Allmän kurs i Mjölby.

På sommaren har vi både egna och inhyrda sommarkurser samt konferensverksamhet.

Lunnevads folkhögskola startades 1868 och övergick i dåvarande landstingets ägo 1930. Skolan är naturskönt belägen i kulturlandskapet mellan Linköping och Mjölby. Skolan har ca 180 deltagare, och ca 100 boende. Skolan har en egen restaurang med hemlagad mat och strävar efter att hålla en miljövänlig profil.

Skolans styrelse utses av Regionutvecklingsnämnden (RUN) i samband med varje ny mandatperiod. Lunnevads folkhögskola har drygt 40 fast anställda medarbetare, samt ett antal timlärare.  

E-postadress
lunnevad@regionostergotland.se

Ledning

Bild på Lena Sahrblom

Lena Sahrblom

Rektor, Lunnevads folkhögskola

013-23 49 01

0722-29 83 40

e-post

Andra webbplatser

Kartmarkör: Hitta till oss

Karta
Lunnevads folkhögskola
583 92 VIKINGSTAD