Region Östergötland

Håll avstånd – sommarkampanj

Med informationskampanjen Håll avstånd vill Region Östergötland sprida budskapet om hur viktigt det är att fortsätta hålla avstånd i sommar för att smittspridningen av covid-19 inte ska ta fart igen. Kampanjmaterialet består bland annat av T-shirtar och kommunikation i sociala medier.

T-shirt till medarbetare

I kampanjens första del har budskapet om att hålla avstånd tryckts upp på t-shirtar i olika varianter. Alla medarbetare i regionen har fått hämta ut en t-shirt, till sig själv eller till någon annan som vill hjälpa till att sprida budskapet. Med 14 000 medarbetare är tanken att budskapet ska synas på många olika ställen i sommar: på stranden, i glasskön, på campingen eller var man vistas.

Östgötska profiler sprider budskapet

I kampanjens andra del har regionen tagit hjälp av kända personer med koppling till Östergötland som vill vara med och sprida budskapet. Anders Tegnell, Nilla Fischer och Andreas Norlén är några av de profiler som tagit emot en T-shirt och ställt sig bakom kampanjen. Denna del av kampanjen används på olika sätt i sociala medier under sommaren, bland annat i en serie filmer där tröjorna lämnas över på distans med glimten i ögat. Allt kampanjmaterial taggas med hashtaggen #hållavstånd.

Filmer i kampanjen 

Mer om kampanjen

Britt Åkerlind, smittskyddsläkare:
"Vi måste fortsätta sprida budskapet om att man ska hålla avstånd, annars finns en stor risk för att smittspridningen åter tar fart med fler allvarligt sjuka och en fortsatt hög belastning på sjukvården."

Anna Bowall, kommunikationsdirektör:
"Vi ser att det nu finns en trötthet hos befolkningen att ta till sig myndigheternas budskap. Med kampanjen tar vi ett nytt grepp för att nå fram med vår kommunikation inför sommaren. Intresset för att hämta en t-shirt har varit mycket stort och vi är glada för att så många medarbetare vill hjälpa till och sprida budskapet. Filmerna har vi gjort med ett humoristiskt anslag för att försöka nå fram med ett väldigt viktigt budskap."

Kontakt

Bild på Anna Bowall

Anna Bowall

Kommunikationsdirektör

010-103 78 28

0738-04 04 13

e-post