Region Östergötland

Träffa Ungdomshälsan i appen Din vård

Grafisk bild av appen Din vård.

[2020-09-03]

Från den 7 september finns Ungdomshälsan i Din vård. Ungdomar i Östergötland mellan 13 och 25 år kan boka tid och träffa Ungdomshälsan direkt i appen. Det är kostnadsfritt och allt som behövs är ett BankID och en bra internetuppkoppling.

– Det blir ännu enklare att nå oss. Det är viktigt att anpassa vården efter ungas behov, att mötas på deras arena – den digitala. Vi vill ge en känsla av att vi kommer närmare. Det ska gå smidigt och effektivt att få kontakt med oss var man än befinner sig. Kanske når vi även nya målgrupper som nu får möjlighet att ta kontakt då de själva väljer plats för mötet, säger Eva-Lena Fredriksson, vårdenhetschef Ungdomshälsan, Barnhälsan och MiniMaria Motala/Mjölby, samt barntraumateamet.

Jämlik vård över länet

Ungdomshälsan finns för alla ungdomar i länet oavsett vad man vill prata om; sex, preventivmedel, identitet, kroppen, psykiska problem, droger, relationer, våld eller andra problem och frågor.

– Det här ger oss en möjlighet att skapa en mer jämlik vård över länet. Medarbetare från de tre länsdelarna som gemensamt arbetar och skapar en virtuell Ungdomshälsa. Medarbetare från de olika verksamheterna som hjälps åt att ge god vård till unga i länet. Det kan skapa ett utbyte av kunskap och erfarenheter som leder till utveckling och kvalitetshöjning av vården, säger Eva-Lena Fredriksson.

Textansvarig: Linda Carlén Hallström, telefon 010-103 93 80

För att boka ett videobesök hos Ungdomshälsan

1. Hämta appen Din vård i App store eller Google Play.
2. Välj "Ungdomshälsan" under mottagningar.
3. Välj tid för ditt besök.

För videobesök som har bokats in av vården

1. Hämta appen Din vård i App Store eller Google Play.
2. Klicka på "Mina sidor".
3. Välj "Mina ärenden".
4. Logga in med mobilt BankID.
5. Ditt besök hittar du under "Starta besök".

Läs mer om Din vård på 1177.se.