Telefonistörning åtgärdad

[2020-08-10]

Uppdaterad klockan 14.10: Under förmiddagen hade Telia en nationell driftstörning som orsakade problem att komma fram på telefon till Region Östergötland. Felet är nu åtgärdat och telefonin ska fungera som vanligt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det kan för närvarande vara problem att komma fram till Region Östergötland på telefon. Det gäller mottagningar, vårdcentraler och folktandvården i Region Östergötland samt växelnumret 010-103 00 00.

Patienter som behöver komma i kontakt med vården kan använda e-tjänsten ”Bokning av telefontid” för att bli uppringd på 1177.se. Larmnumret 112 och sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 fungerar som vanligt.

Problemet beror på en nationell driftstörning hos Telia och felsökning pågår.