Så är det att få intensivvård för covid-19

[2020-05-13]

På regionens intensivvårdsavdelningar vårdas de personer som blir allra sjukast i covid-19. Se filmen om hur det är att vårdas för covid-19 på intensiven (IVA) på Universitetssjukhuset i Linköping (US).

Patienter som får intensivvård kräver mycket omvårdnad och är kontinuerligt övervakade. Hjärtrytm, syresättning, blodtryck och hur ofta patienten är andas är några exempel.

Anna-Karin Strand är överläkare på intensiven på US och så här beskriver hon arbetet med svårt sjuka patienter under pandemin:

Vi jobbar jättemycket, men vi har en plan och alla hugger i och jobbar väldigt bra efter den planen.

Överläkaren fortsätter:

Stället där jag känner att det är lugnt och sansat och under kontroll, det är när jag kommer till jobbet.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85

Se filmen om hur det är att vårdas för covid-19 på intensiven: