Regionen genomför fullmäktigesammanträdet helt digitalt

[2020-11-20]

Under en presskonferens i måndags meddelade regeringen kraftiga skärpningar av Coronarestriktionerna. Bland annat föreslogs ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Regionfullmäktigesammanträdet på tisdag den 24 november ställs om till att genomföras helt digitalt.

– Coronakurvan pekar åt fel håll just nu, och ska vi platta till den måste också politiken dra sitt strå till stacken. Därför ställer vi om och genomför mötet helt digitalt, säger Elisabet Edlund (S), regionfullmäktiges ordförande.

– Jag tycker att det är en styrka att politiken i bred enighet tar sitt samhällsansvar, både för att minska smittspridningen och för att värna demokratin. Det är viktigt vilka signaler vi politiker sänder till medborgarna, säger Johan Thorén (L), regionfullmäktiges 1:e vice ordförande.

– Vi måste alla göra vårt allra yttersta för att minska smittspridningen, rädda liv och minska arbetsbelastningen för vår sjukvårdspersonal. Att ställa om till digitalt fullmäktige är därför en nödvändighet, säger Elvira Wibeck (KD), regionfullmäktiges 2:e vice ordförande.

Mötet äger rum via det digitala verktyget Zoom. För allmänheten kan regionfullmäktigesammanträdet ses genom direktsändning via webben: https://www.youtube.com/channel/UCKC9oqRIZGWiV0LlWDyK1wg

Textansvarig: Nyhetsredaktionen