Prins Carl Philip besökte Universitetssjukhuset

Bilden visar Prins Carl Philip på ett simuleringsrum tillsammans med sjukvårdens medarbetare. i patientsängen ligger en docka

[2021-10-12]

Idag fick Universitetssjukhuset i Linköping kungligt besök, när Anopiva gästades av Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip tillsammans med Kaisa Karro och Krister Björkegren.Bilden visar prinsen i samspråk med en grupp läkarstudenter.

Kungafamiljen gör just nu en rad besök i länen. Syftet är att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och personer som har påverkats och bidragit under den pågående pandemin.

Har vårdat många

I dag gästade Prins Carl Philip Östergötland, för att bland annat besöka Anopiva på Universitetssjukhuset, en av de verksamheter som haft en avgörande roll i arbetet med att ta hand om alla dem som blivit svårt sjuka i covid-19. Sedan pandemin startade har intensivvårdsavdelningarna vid länets sjukhus vårdat drygt 350 covid-19-patienter, varav 215 på US.

Prinsen med sällskap anlände till Norra entrén vid lunchtid, där han hälsades välkommen av regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro och regiondirektör Krister Björkegren.

Efter en promenad genom sjukhuset tog verksamhetschef Anna Oscarsson Tibblin och hennes medarbetare emot på Anopiva. Där berättade hon tillsammans med överläkaren Carl Hildebrand, intensivvårdssjuksköterskan Hanna Andersson och undersköterskan Eva Persdotter mer om hur kliniken arbetat under pandemin med alla dess utmaningar.

Tackade medarbetarna

Studiebesöket avslutades i ett simuleringsrum med en docka, där medarbetarna visade flera av de praktiska momenten i vården av covid-19-patienter. Prinsen lyssnade intresserat och ställde flera frågor och underströk flera gånger vilka stora insatser som sjukvårdens medarbetare gjort under under pandemin:
– Jag tar till mig hur lösningsorienterade alla har varit inom sjukvården – det är verkligen imponerande. Jag vill framföra ett stort och varmt tack till er alla.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, nyhetsredaktionen