Pressträff om covid-19 i Östergötland

Bilden visar intervjuer vid pressträffen.

[2020-03-31]

På tisdagen höll Region Östergötland en presskonferens för att ge en lägesuppdatering om covid-19 i Östergötland. Där framkom att sammanlagt 75 personer som har varit inlagda på länets sjukhus har tillfrisknat och skrivits ut.

Sjukvårdsledningen i Region Östergötland inledde med att konstatera att antalet fall av bekräftad covid-19 och antalet personer som vårdas på sjukhus i länet är på uppåtgående.

– Vi har ställt om till akut vård och vård som inte kan vänta. Vi har beredskap för att ta emot fler patienter, säger Rickard Lundin, sjukvårdsledare på regional nivå.

Många skrivs ut

Vid lunchtid på tisdagen var 82 personer med covid-19 inlagda på sjukhus i Östergötland och av dem fick 22 personer intensivvård. Samtidigt framkom att sammanlagt 75 personer som har varit inlagda på länets sjukhus också har tillfrisknat och skrivits ut.

Britt Åkerlind underströk också vikten av att stanna hemma när man är sjuk, tvätta händerna och att skydda våra äldre.

– Vi vill sprida ut den här epidemin över tid för att hindra att många blir svårt sjuka samtidigt, sa Britt Åkerlind.

Se pressträffen i efterhand >>>

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85