Nytt nummer av Hälsotecken

[2021-09-29]

Skynda långsamt - det är rehabmetoden för dem som drabbas av långdragna symtom efter att ha varit sjuka i covid-19. ”Mitt mål är att hjälpa patienten att hitta en balans, att varken träna för mycket eller för lite”, säger Oskar Johnsson, fysioterapeut på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Bilden visar framsidan på Hälsotecken med en fysioterapeut som behandlar en patients ben.

Skador, smärta och stress är andra tillstånd där man kan behöva få rehabilitering i vården. Rehabilitering är temat i det nya numret av Hälsotecken. Tidningen ges ut av Region Östergötland och delas ut till alla hushåll i Östergötland den här veckan.

Läs om Frida som har hittat strategier att hantera långvarig smärta, om Leo som tränar för att ta sig vart han vill med rullstol, och om Johan som kan tävla igen efter en korsbandsskada.

– Vi tar emot patienter som har idrottsrelaterade problem med allt från axlar och rygg till knän och fötter, säger Jessica André, fysioterapeut vid motions- och idrottsskadeenheten i Norrköping, Region Östergötland.

I tidningen kan du också läsa om vaccination mot säsongsinfluensan, om hur det går till att mäta sina värden hemifrån när man har hjärtsvikt och andra nyheter om hälsa och vård.

Textansvarig: Nyhetsredaktionen, 010-103 76 28