Nytt nummer av Hälsotecken på tema mage

Bilden visar sidor i tidningen, en kvinna som går med stavar i skog på första sidan.

[2021-12-06]

Runt var tionde vuxen har någon form av IBS, som också kallas för känslig tarm. Många har en inflammatorisk tarmsjukdom som ofta kräver särskild kost och påverkar livet. Temat i det nya numret av Hälsotecken är magen, där du kan läsa om symtom, behandlingar och råd om egenvård.

Tidningen som ges ut av Region Östergötland kommer till hushållen i Östergötland denna vecka.

– Många har tyvärr svårt att prata om sin tarmsjukdom och får inte den förståelse och vård de behöver..
Anjelica och hennes mamma Agneta har båda den inflammatoriska tarmsjukdomen Crohns sjukdom..De berättar om hur det är att leva med sjukdomen och hur det påverkar deras vardag.

Rehabilitering vid postcovid
I ett reportage berättar Maja och Åsa om sin långa rehabilitering efter covid-19. De får hjälp på en av de tre mottagningarna som finns i Region Östergötland för patienter med påtagliga kvarstående besvär.

– De kände igen mina symtom från många andra personer som haft covid-19 som en lindrig sjukdom hemma. Det var en lättnad efter alla månaders oförklarlig ohälsa, säger Maja.

Läs också om digitala artrosskolan som har blivit populär under pandemin, och följ med på ett hembesök i Ydre i projektet Bokstart för små barn.

Textansvarig: Maria Carlqvist, nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Håll utkik efter Hälsotecken i din brevlåda under vecka 49 - eller läs den som e-tidning

Denna webbplats