Nytt initiativ i Östergötland sammanför lokala restauranger med utflyktsmål

Bilden visar en person i skogen med en utflyktsbox i handen.

[2020-06-17]

Visit Östergötland lanserar initiativet “Utflyktsmålet” i samarbete med ett sjuttiotal restauranger och caféer i regionen. Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Syftet är att lyfta fram och sammanföra lokala näringsidkare inom restaurang, café och utomhusaktiviteter under coronakrisen.

Bilden visar människor på en filt med olika rätter och en box med texten utflytsmålet.

Under utbrottet av covid-19 uppmuntras svenskarna att hålla sig undan från folksamlingar så mycket som möjligt. Detta har fått många att utforska aktiviteter utomhus, inte minst genom utflykter till naturområden nära hemmet. Nu vill Visit Östergötland uppmuntra fler östgötar att upptäcka smultronställen i regionen - och samtidigt stötta lokala verksamheter. Genom initiativet "Utflyktsmålet" kombineras tips på destinationer och aktiviteter för en trevlig picknick med take away från regionens matscen i en och samma box.

– Även om situationen kring covid-19 är tuff så tycker vi att det är otroligt roligt att se att så många söker sig ut i vår fina region. Det finns mycket att hitta på i närområdet med våra fantastiska utflyktsmål, spännande aktiviteter och storslagna natur. Vi ser dessutom att många vill kunna fortsätta njuta av god lokal mat, utan att sitta på restaurangen. Därför har vi skapat det här initiativet där östgötarna kan kombinera en riktigt god take away-picknick med upptäckarlust, säger Therese Rahnel, strateg på Visit Östergötland

"Utflyktsmålet" kommer finnas tillgänglig på ett sjuttiotal restauranger och caféer i Östergötland under sommaren. På boxen finns information om lokala smultronställen och aktiviteter, utvalda och rekommenderade av Visit Östergötland.

Målet är att så många östgötar som möjligt ska kunna fortsätta äta lokal och vällagad mat, samtidigt som de upptäcker regionen.

Textansvarig: Nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Om boxen
"Utflyktsmålet" kommer erbjudas på ett sjuttiotal restauranger i Östergötland under sommaren 2020. Innehållet i boxen varierar beroende på restaurangen. På boxen finns även tips på lokala sevärdheter, naturområden och andra smultronställen utvalda av Visit Östergötland. För mer information besök visitostergotland.se

Andra webbplatser