Ny vaccinleverans till länet

[2020-12-29]

Nu har andra leveransen av vaccin mot covid-19 anlänt till Östergötland. 2000 doser har skickats ut till länets kommuner och imorgon onsdag fortsätter vaccinationerna på särskilda boenden.

Bild på vaccinleverans.

Region Östergötland har idag tagit emot ytterligare knappt 2000 doser vaccin mot covid-19. Doserna fördelas nu över länet, där kommunerna kommer att fortsätta vaccinationen på särskilda boenden under onsdagen.
– Vi är glada över att nästa leverans kommit planenligt så att vi kan fortsätta vaccinationen i så högt tempo som möjligt, säger Rickard Lundin, särskild sjukvårdsledning i Region Östergötland.

Många positiva

Alla de 200 vaccindoser som levererades på annandag jul gavs under den första vaccinationsdagen den 27 december.
– De personer som erbjudits vaccin hittills har varit väldigt positiva och det är endast ett fåtal som har tackat nej, berättar Rickard Lundin.
Region Östergötland vaccinerar olika grupper enligt den prioriteringsordning som Folkhälsomyndigheten har rekommenderat. Information om när olika grupper kan börja boka tid för vaccination kommer att gå ut på webbplatsen 1177.se och i flera andra kanaler.

Går ännu inte att boka

Just nu får Region Östergötlands vårdcentraler och 1177 Vårdguiden på telefon ta emot mycket samtal från människor som vill bli vaccinerade.
– Det är för tidigt att säga när vaccinationen för den bredare allmänheten kan komma igång och det går ännu inte att boka tid. Det är inte heller någon idé att ringa till vårdcentralen och fråga just nu eftersom de inte heller har den informationen ännu, säger Rickard Lundin.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, nyhetsredaktionen