Magnus Janzon blir chef för nya Hjärtcentrum

[2020-02-26]

Magnus Janzon har utsetts till centrumchef för det nybildade Hjärtcentrum. Han är i dag chef för kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (US). "Det känns mycket stimulerande att få fortsätta utveckla hjärtsjukvården i länet", säger han.

Bilden visar Magnus Janzon.

I samband med Region Östergötlands organisationsförändring vid årsskiftet delades tidigare Hjärt- och medicincentrum upp i två centrum. Nu är det klart att Magnus Janzon blir chef för Hjärtcentrum, som samlar kardiologklinikerna på US och Vrinnevisjukhuset, samt thorax-kärlkliniken och fysiologiska kliniken vid US.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande. Jag brinner för hjärtsjukvården i länet och ser fram emot att få fortsätta utveckla den, både avseende den medicinska kvaliteten och forskningen i hela det nya centrumet, säger Magnus Janzon.

Han är överläkare och docent i kardiologi och började sin yrkesbana på kardiologiska kliniken på US för 29 år sedan. Chef för kliniken har han varit under drygt 10 år.

"Är väldigt glada"

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera Magnus Janzon som centrumchef på det nya Hjärtcentrum som är under uppbyggnad. Magnus är en mycket erfaren chef, med ett stort nätverk inom både hjärtsjukvården och forskningen. Han blir en viktig ny medlem i Hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp, där vi vet att han kommer att stärka inte bara forsknings- och utvecklingsfokus, utan också vara en viktig spelare för att främja hela hälso- och sjukvården i Region Östergötland, säger vårddirektör Jessica Frisk.

Magnus Janzon tillträder som centrumchef den 1 april.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, 010-103 94 88