Klart med ny regionutvecklingsdirektör

[2020-09-23]

Richard Widén är ny regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland. ”Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med Östergötlands utveckling”, säger han.

Bilden visar Richard Widén

Efter en månad på posten som tillförordnad regionutvecklingsdirektör, tar Richard Widén nu klivet över till den ordinarie direktörsrollen med start 1 oktober.

– Det är så klart superkul att få den här möjligheten och jag ser fram emot att få fortsätta jobba med Östergötlands utveckling tillsammans med alla duktiga kollegor, säger den nye direktören.

Richard Widén har tidigare varit enhetschef för kompetensförsörjning samt strategi och analys i Region Östergötland. Han har arbetat i regionen i snart tio år med bland annat regionala utvecklingsfrågor, kollektivtrafik och test och innovation.

”Har ett stort nätverk”

– Jag är mycket glad och nöjd med rekryteringen. Richard har lång erfarenhet, gedigen kompetens och ett stort nätverk när det gäller de regionala utvecklingsfrågorna. Han fick jobbet i tuff konkurrens med många externa sökande, säger regiondirektör Krister Björkegren.

På agendan står nu till exempel den regionala utvecklingsstrategin för Östergötland (RUS) och förberedelser för nästa programperiod i EU:s strukturfonder.

På kort sikt handlar arbetet mycket om att hantera följderna av pandemin.

– Vi fortsätter att följa utvecklingen under hösten. Vi fokuserar på vilka insatser som behövs för att starta om samhället och förbereder hur vi kan bidra på bästa sätt, sa Richard Widén i slutet av sommaren.

På lång sikt gäller uppdraget att fortsätta utveckla länet som en attraktiv plats att bo och verka på.

– Vi vill fortsätta att skapa förutsättningar för det goda livet i Östergötland på olika sätt. Till exempel genom jobb, bostäder och bra miljöer.

Richard Widén har tidigare arbetat med näringslivsfrågor inom regionförbundet Östsam och varit näringslivschef i Finspångs kommun. Han tar över rollen efter Andreas Capilla som har varit regionutvecklingsdirektör under drygt fem års tid.

Text och bild: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85