Region Östergötland

Jourcentralen flyttar till Vrinnevisjukhuset

Bild från din guide till vården

[2020-02-18]

På torsdag flyttar jourcentralen i Norrköping till nya lokaler på Vrinnevisjukhuset. Därmed samlas jour- och akutvård på sjukhuset, vilket gör det enklare för verksamheterna att samarbeta och för patienterna att komma rätt i vården.

Karta över Vrinnevisjukhuset

Jourcentralen är tillgänglig på kvällar och helger och tar hand om patienter med sjukdomar, symtom och skador som inte kan vänta till dess att vårdcentralen öppnar. Genom sin vårdcentral kan patienter också få tid på jourcentralen dagtid, om vårdcentralen är fullbokad.

I Norrköping har jourcentralen funnits i Vattengränden de senaste tolv åren och dessförinnan på vårdcentralen i Hageby, nuvarande Cityhälsan söder.

Torsdagen den 20 februari är första kvällen som jourcentralen tar emot patienter i de nya lokalerna på Vrinnevisjukhuset. Ingång sker genom Blå porten vid entré 2 (se karta).
– Att samla jour- och akutvården på Vrinnevisjukhuset ger en ökad möjlighet till samverkan mellan dessa verksamheter. Närheten till akutmottagning och barnakuten gör dessutom att patienter vid behov enklare och snabbare kan hänvisas till rätt vårdnivå, säger Mara Kosovic, chef för Primärvårdscentrum.

Varje år tar jourcentralen i Norrköping hand om cirka 14 500 patienter. Av dem träffar ungefär 14 000 en läkare och 500 en sjuksköterska. Tider till jourcentralen bokas enklast via e-tjänsten "boka tid direkt" på 1177.se. Bedömning av sjuksköterska per telefon (1177) ska dock alltid ske innan en tid bokas via e-tjänsten.

Textansvarig: Carolina Häggkvist / Nyhetsredaktionen, telefon 010-103 94 88