Han blir tillförordnad regionutvecklingsdirektör

[2020-08-18]

Richard Widén blir tillförordnad regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland under tiden rekrytering av ny direktör pågår.

Bild på Richard Widén

I nuläget är Richard Widén enhetschef för kompetensförsörjning samt strategi och analys i Region Östergötland. Han har arbetat i regionen i snart tio år med bland annat regionala utvecklingsfrågor, kollektivtrafik och test och innovation.

Om sitt nya uppdrag, som startar den 1 september, säger Richard Widén så här:

– Det är superkul att få förtroendet och vi har flera stora processer igång. Det här är en teaminsats och vi är många som kommer att hjälpas åt med arbetet under hösten.
På agendan står till exempel den regionala utvecklingsstrategin för Östergötland (RUS) och förberedelser för nästa programperiod i EU:s strukturfonder.

"Skapa förutsättningar"

På kort sikt handlar arbetet mycket om att hantera följderna av pandemin.

– Vi fortsätter att följa utvecklingen under hösten. Vi fokuserar på vilka insatser som behövs för att starta om samhället och förbereder hur vi kan bidra på bästa sätt, säger Richard Widén.

På lång sikt gäller uppdraget att fortsätta utveckla länet som en attraktiv plats att bo och verka på.

– Vi vill fortsätta att skapa förutsättningar för det goda livet i Östergötland på olika sätt. Till exempel genom jobb, bostäder och bra miljöer, säger den tillförordnade regionutvecklingsdirektören.

Richard Widén har tidigare arbetat med näringslivsfrågor inom Regionförbundet Östsam och varit näringslivschef i Finspångs kommun. Han tar över rollen efter Andreas Capilla som har haft uppdraget under drygt fem års tid.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85