Region Östergötland

Hälsotecken om vaccination

Bilden visar sidor ur nyhetsbladet Hälsotecken.

[2021-03-30]

Vaccin ger skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19. Alla invånare som har fyllt 18 år kommer att erbjudas vaccinationen. Hur går det till? Läs i Hälsotecken nyhetsblad som kommer i brevlådan denna vecka.

I nyhetsbladet kan du titta in i de tre stora vaccinationscentralerna som har har satts upp i Norrköping, Linköping och Motala. Här vaccineras många i den äldre befolkningen nu.

– Man går in på ena sidan av lokalen och ut på den andra och vi har luftiga ytor så det ska gå att hålla avstånd, säger Eva Larsson, sjuksköterska som vaccinerar i Mässhallen i Norrköping.

Fler vaccinationsställen finns på Gamla lasarettet i Finspång, Gallerian i Mjölby och Missionskyrkan i Linköping och på länets vårdcentraler.
Vårdcentralen Skäggetorp i Linköping vaccinerar i kyrkans lokaler. Angelos Dimitriou, 86 år, är en av dem som har fått den andra dosen.

– Självklart tar jag vaccinet, det är viktigt att känna sig trygg när man träffar andra människor. Jag vill också kunna åka mellan Sverige och Grekland som jag gjort i alla år. Att ta sprutorna var absolut inga problem, säger han.

Textansvarig: Maria Carlqvist, nyhetsredaktionen