Region Östergötland

Försenat brevutskick till 60-åringar

[2021-04-21]

Utskicket av brevet med erbjudande om vaccination till åldersgruppen 60-64 år har blivit försenat på grund av ett produktionsfel i tryckningen av breven. Felet är nu åtgärdat. Breven har gått iväg och kommer att nå mottagarna i morgon torsdag.

Bild från vaccination.

På grund av de försenade breven finns för närvarande många lediga vaccinationstider i dag och de närmaste dagarna på vaccinationscentralerna i Motala och Mjölby. Därför öppnar Region Östergötland nu en tillfällig sida på 1177.se där invånare över 60 år kan boka tid digitalt för vaccination.

– Det här är en tillfällig åtgärd eftersom det är angeläget att ge den här gruppen i åldern 60-64 år möjlighet att boka tid för vaccination även under de här närmaste dagarna, säger Rickard Lundin i den särskilda sjukvårdsledningen.

Tillfällig bokningslänk

På bokningssidan, som har adressen 1177.se/ostergotland/vaccin-motala-mjolby, finns länkar till bokningen för vaccinationscentralerna i Motala och Mjölby.
Enbart personer som är födda 1961 eller tidigare kan boka den här vägen. Sidan är tillfällig och tas bort i nästa vecka.

– Invånare i hela länet som är 60 år eller äldre är välkomna att boka tid. Personer som är angelägna om att snabbt bli vaccinerade mot covid-19 och som kan tänka sig att åka till Motala eller Mjölby för vaccination är varmt välkomna, säger Rickard Lundin.

Textansvarig: Nyhetsredaktionen