Fler regioner hakar på Östergötlands tjänst

Bilden visar en kvinna som loggar in på sajten matchajobben.nu

[2020-04-30]

Region Östergötlands webbtjänst matchajobben.nu har väckt stort intresse bland företagen. Men också hos andra regioner i landet. Nu hakar både Region Sörmland och Region Gotland på den nya matchningstjänsten.

Krisen i spåren av covid-19 har påverkat företagen på olika sätt. I vissa branscher har efterfrågan minskat kraftigt, med permitteringar och varsel som följd. På andra håll är behovet av arbetskraft stort. För att matcha företagens olika behov lanserade Region Östergötland den 30 mars en ny webbtjänst, www.matchajobben.nu.

– Syftet är att företag ska kunna hitta nya vägar till uppdrag eller utbyte av arbetskraft för att klara sig igenom krisen, säger Andreas Capilla, regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland. Matchajobben.nu ska vara ett stöd för företagen, för att de ska få koll på vad andra har att erbjuda.

Den nya webbtjänsten har redan lockat många företag som vill hitta både uppdrag och arbetskraft. Men den har också väckt stort intresse i andra regioner, som har sett samma behov och velat haka på idén. Och nu finns det en lösning klar, i form av en gemensam webbsida med undersidor för olika regioner. Först ut är Sörmland som lanserade sin del av webbplatsen under onsdagen.

"Stor nytta under krisen"
– Vi insåg att en matchningsfunktion som den Region Östergötland har, skulle kunna göra stor nytta under den här krisen. Det finns ett stort värde i att flera regioner står bakom tjänsten, eftersom vi i Sörmland har arbetsmarknader som sträcker sig över länsgränserna, säger Kenneth Hagström, regional utvecklingsdirektör i Region Sörmland.

Även Region Gotland har beslutat att skapa en egen matchningssida, för gotländska företag. Den sidan är planerad att lanseras om en vecka.

– Många av Gotlands företag står tillfälligt utan efterfrågan på tjänster och produkter samtidigt som andra står utan personal, säger Nils Erik Selin, enhetschef Hållbar tillväxt, Region Gotland. Vi såg därför ett stort behov av att snarast möjligt skapa en matchningsfunktion och underlätta för gotländska arbetsgivare att kunna tillhandahålla och få tillgång till personalresurser. Därför är vi glada att Region Gotland nu ansluter till och är med i vidareutvecklingen av Region Östergötlands plattform, matchajobben.nu.

Textansvarig: Anchi Alm, nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Andra webbplatser