Festlig invigning av vårdcentralen Sandbyhov

Regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro klipper bandet vid invigningen.

[2021-11-10]

På onsdagen invigdes den nya Vårdcentralen Sandbyhov i Norrköping under festliga former. I det nybyggda huset finns inte bara vårdcentral utan även Folktandvården och familjecentralen.

Flytten från det otidsenliga sjukhemmet till splitter nya lokaler innebär ett lyft för Vårdcentralen Sandbyhov. Sedan slutet av september huserar verksamheten i det modernistiska gröna huset ett stenkast från den gamla vårdcentralen. På onsdagen invigdes vårdcentralen under högtidliga former, med tal och bandklippning. För vårdcentralens besökare märktes festligheterna bland annat genom den röda mattan som rullats ut framför entrén.

"Viktigt nav"

Regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro, som var med och tog det första spadtaget till den nya vårdcentralen för tre år sedan, var en av talarna:
– Jag är jätteglad över att stå här idag. Primärvården och tandvården är ett viktigt nav i sjukvården och det är oerhört viktigt att kunna bedriva verksamheten i ändamålsenliga lokaler.

De tre nedersta våningarna i det nya huset inrymmer vårdcentral, Folktandvård, familjecentral och apotek. Vägg i vägg med familjecentralen har barnavårdscentralen sina lokaler. Vårdcentralschef Eva Hagberg och hennes medarbetare visade gästerna runt i lokalerna, som anpassats så att arbetssätt och flöden ska bli så effektiva och bra för patienterna som möjligt.
– Det här är en dag som vi har sett fram emot under lång tid, konstaterade Eva Hagberg.

Nöjd med resultatet

Det är den tredje av regionens vårdcentraler som flyttar in i helt nya lokaler. Primärvårdcentrums chef Mara Kosovic var en av dem som fick en rundtur i lokalen, och hon verkade nöjd med det resultatet:
– Trots utmaningar med bland annat bemanning har ni lyckats med mycket och bedriver en jättebra vård. Det vill jag tacka alla medarbetare för.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, nyhetsredaktionen